Pasti îl consiliază pe şeful CJ Gorj: Nu iau locul nimănui!

Cristian Toader Pasti a ales să rămână consilier municipal la Târgu Jiu. Și-a dat demisia din funcția de director al Parcului Industrial Sadu, pentru a scăpa de incompatibilitate. A pierdut această funcție, dar a câștigat alta! Începând de luni, 26 iunie, Pasti este consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, funcție rămasă liberă după plecarea lui Ion Călinoiu la Apele Române. Pasti a explicat conjunctura în care a ajuns în acest post.

Reporter: Aţi decis să plecaţi de la Parcul Industrial Sadu?

Cristian Toader Pasti: Vineri mi-am depus demisia din funcția de director al Parcului Industrial și de astăzi (n.red. 26 iunie) sunt consilierul personal al președintelui Consiliului Județean, domnul Cosmin Popescu. Nu iau locul nimănui. Rămân consilier local.

 Rep.: De ce ați ales să rămâneți în Consiliul Local?

C.T.P.: Pentru că oamenii de acolo mă apreciază, îmi apreciază munca, cam de la toate partidele. Am început o treabă bună pentru municipiu. Conduc două comisii extrem de importante, cea de urbanism-amenajarea teritoriului și turism și comisia de circulație. Am o relație excelentă cu toată lumea, inclusiv cu domnul Romanescu, care vine primar acum. Chiar fac ce-mi place și ce știu. Cred că știu administație. Atâția ani am lucrat și plus că am mai făcut și alte lucruri pe lângă funcția de director la Sadu, în sensul că mereu am fost în contact cu administrația prin tot felul de cursuri, de ore predate, de training, delegații străine.     

 Rep.: Prin ce conjunctură ați devenit consilierul personal al președintelui Consiliului Județean?

C.T.P.: Domnul Cosmin Popescu, când a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean, mi-a spus că i-ar face plăcere să mă reîntorc în Consiliul Județean. Și aici fac și o paranteză, eu la Sadu am plecat din Consiliul Județean, de pe postul de consilier al domnului Călinoiu. Revin, practic, de unde am plecat în urmă cu șapte ani, eu lucrând doi ani în Consiliul Județean, după ce am plecat de la Primăria orașului Târgu Cărbunești. M-a chemat și mi-a spus că dânsul poate să-mi ofere funcția aceasta. Am fost încântat, am fost de acord, și de astăzi sunt la lucru. 

 Rep.: Cine va manageria activitatea Parcului Industrial?

C.T.P.: Cu delegație domnul inginer Pecingină Nicolae, care este acolo de când s-a înființat parcul, cu multă experiență. Atât eu, cât și Drăghescu Dumitru, care lucrează în Consiliul Județean și este membru în Consiliul de Administrație, o să-i ajutăm în continuare. De aici sper să fac să înțeleagă lumea că trebuie să investească acolo și că trebuie în continuare să facem un parc industrial modern. 

Vizualizări: 2,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: