Ludovic Orban, despre noul Guvern: Intrăm în Cartea Recordurilor. Este o ruşine!

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, prezent la Târgu Jiu pentru învestirea primarului Marcel Romanescu, a vorbit despre noul Guvern. „Este noaptea minții”, a comentat Orban despre decizia liderilor PSD-ALDE de a desemna un guvern din care să facă parte mulți dintre foștii miniștri pe care i-au dat jos prin moțiune de cenzură. „Intrăm în Cartea Recordurilor politice dacă cei de la Guiness vor dori să acorde atenție acestui șir de evenimente ilogice, anormale, care țin de cascadorii râsului”, a comentat Ludovic Orban.   

Reporter: Ați văzut lista cu noii miniștrii? Cum o comentați?

Ludovic Orban: Ce să mai comentez... Îl pui pe Cuc la Transporturi care e singur cuc pe acolo și cântă precum cucul. Este o rușine pentru partidul de guvernământ că se prezintă cu un asemenea prim-ministru și cu o asemenea listă de guvern. O bătaie de joc la adresa oamenilor care au sperat, au avut încredere în promisiunile electorale pe care le-au făcut și care văd astăzi, la nici șase luni de la alegeri, că, de fapt, partidul de guvernământ își bate joc de oameni.

Rep.: Vă așteptați să fie aceiași miniștri în noul Guvern?
L.O.: N-aș fi crezut că după ce au fost declarați repetenți, chiar de conducerea partidului, să fie puşi în funcție aproape integral aceiași miniştri. Vă dau exemplu: Rovana Plumb. Nu zero absorbție fonduri europene, suntem pe minus că s-au făcut plăți din buget, nu s-a acreditat nicio autoritate din cele care rămăseseră fără acreditare și nu s-a putut niciun leu cheltui în programele pe fonduri europene. Deci se poate spune, nu absorbție, absorbție în minus! Sunt tot felul de numiri stranii, care nu au absolut niciun fel de explicație, aproape niciun ministru nu deține expertiza necesară, experiența administrativă, politică și profilul moral.

Rep.: Cum vedeți această decizie a PSD?

L.O.: Partidul de guvernământ care a desemnat un premier decide să-i retragă sprijinul acelui premier. Premierul se agață cu lanțuri, nemaifiind sprijinit de nimeni, rămânând simplu cetățean, se agață cu lanțuri la Palatul Victoria, sprijinit și de cel care a fost astăzi aici (n.red Victor Ponta). Partidul de guvernământ depune moțiune de cenzură împotriva propriului prim-ministru. Fără precedent. Miniștrii care își dăduseră demisia, după ce trece moțiunea de cenzură care i-a demis, revin asupra demisiilor. Așa ceva iar nu s-a mai întâmplat niciodată. Eu nu cunosc vreo democrație europeană. De asemenea, miniștrii care au fost declarați repretenți de conducerea partidului sunt puși în continuare în funcții. Însuși premierul, care are zero măsuri soluționate din 19 care erau prevăzute la Ministerul Economiei. N-a fost bun de ministrul Economiei, dar iată că PSD îl consideră, Dragnea și cu echipa, că e bun de prim-ministru. Este noaptea minții. Intrăm în Cartea Recordurilor politice dacă cei de la Guiness vor dori să acorde atenția acestui șir de evenimente ilogice, anormale, care țin de cascadorii râsului.

Vizualizări: 1,569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: