Ce are în comun insolvența RAAN cu insolvența orașului Aninoasa

Regia Autonomă de Activități Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin se află oficial în insolvență de pe 18 septembrie 2013. Tribunalul Mehedinți a numit administrator judiciar o firmă din Reșita. RAAN este cel mai mare datornic la CE Oltenia, iar pe 13 septembrie compania a intentat un proces pentru a putea recupera banii.

Oraşul Aninoasa din Hunedoara este prima localitate din România intrată în insolvenţă. RAAN Severin este prima regie autonomă în insolvenţă. Cele două insolvenţe mai au ceva în comun: administratorul judiciar. De ambele cazuri se ocupă o firmă din Reșița, SCP Tudor & Asociaţii SPRL. Aninoasa este un oraș din Hunedoara, care a cerut insolvenţa în luna iunie, din cauza arieratelor de 6 milioane lei.

Pe site-ul RAAN a apărut deja anunțul că din 18 septembrie compania este în insolvență. Intrarea în insolvență a RAAN pune sub semnul întrebării posibilitatea ca CE Oltenia să recupereze vreodată banii pentru cărbunele livrat ani la rând. RAAN are o datorie de aproape 200 de milioane de lei la CE Oltenia, iar livrările de cărbune au fost sistate. Dar, odată cu intrarea în insolvență, CE Oltenia va livra din nou cărbune la RAAN deoarece are certitudinea că de acum înainte va plăti. 

PLAN

CE Oltenia dorește să scape și de RAAN și de Cariera Husnicioara, prin externalizarea carierei, pe care să o preia Termocentrala Halânga, beneficiara lignitului și împreună să formeze o nouă societate comercială. În acest fel, CE Oltenia scapă de 700 de salariați și de marele datornic RAAN.  

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: