Ce arhitect a câştigat concursul pentru modernizarea Axei Brâncuşi

Modernizarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu se va face în baza proiectului depus la primărie de către cunoscutul arhitect Dorin Ştefan, în cadrul concursului de idei. Proiectul a fost avizat vineri, 3 iulie, de comisia de evaluare, urmând ca primăria Târgu Jiu să obţină fonduri europene pentru modernizarea Axei Brâncuşi.

Arhitectul Dorin Ştefan este singurul specialist care a depus un proiect la primărie pentru modernizarea Axei Brâncuşi în cadrul concursului de idei organizat de municipalitate. Proiectul a fost declarat câştigător de comisia din care au făcut parte experţi din Capitală şi reprezentanţi ai primăriei. Dorin Ştefan este arhitectul care a câştigat Concursul Internaţional de Arhitectură din Taiwan şi tot el este cel care a întocmit proiectul pentru realizarea unui muzeu-pavilon al lui Brâncuşi la Craiova.

Arhitecţii care au evaluat propunerile făcute de Dorin Ştefan pentru înfrumuseţarea ansamblului Brâncuşi de la Târgu Jiu au făcut şi câteva sugestii la proiectul acestuia, spune Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu. “Este unul dintre cei mai buni arhitecţi pe care îi are România în această perioadă. Un arhitect care a lucrat şi pentru Dubai, şi pentru Malaezia, pentru zone în afara ţării, pentru care a proiectat şi a dezvoltat tot felul de edificii, clădiri impunătoare. Comisia a fost plăcut impresionată, chiar a ţinut să sublinieze acest lucru şi anume faptul că Dorin Ştefan s-a implicat într-un asemenea proiect înseamnă foarte mult pentru noi pentru că ne dorim cu adevărat ca Axa Brâncuşi să aibă o anumită referinţă, un anumit potenţial. Este declarat câştigător, urmează alţi paşi pentru noi, o altă organizare. Va trebui să formăm o comisie la nivelul primăriei Târgu Jiu care să vină, să analizeze toate propunerile pe care le-a făcut comisia de concurs şi să se înceapă elaborarea proiectelor pentru accesarea de fonduri europene în vederea dezvoltării fiecărui capitol în parte”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu. 

Proiect: Mai multe alei pietonale şi spaţii verzi

Arhitectul Dorin Ştefan va primi din partea municipalităţii un premiu de 7500 lei pentru conceperea acestui proiect. În viziunea sa, Axa Brâncuşi ar trebui să fie pietonală, integral. “Am văzut proiectul, o idee pe care noi am preluat-o deja de la un concurs de soluţii anterior este faptul că se doreşte un acces pietonal de la Poartă până la Coloana Infinitului. Este un lucru pe care şi Dorin Ştefan şi-l doreşte vis-à-vis de Axa Brâncuşi, cu pasaje subterane, cu parcări subterane, în zonele unde se intersectează cu străzi cu trafic intens şi cu parcări de suprafaţă, cu foarte multe spaţii de odihnă, spaţii verzi. Este un proiect deosebit de interesant, dar care va necesita fonduri foarte mari. Acest lucru ne obligă să accesăm fonduri europene. În caz contrar doar de la bugetul loc ne-ar fi extraordinar de greu să realizăm proiectul în întregul lui. S-ar întinde pe o perioadă foarte lungă de timp”, a mai spus Aurel Popescu.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: