Ce au promis și ce-au făcut! Primarii noi au tras linie la final de an!

Au candidat în iunie 2016 pentru funcția de primar iar acum, la șase luni de mandat au tras linie și au făcut socoteala. Cei mai mulți dintre primarii care se află pentru prima dată în fruntea unor comunități locale spun că au pornit cu dreptul la drum și se laudă deja cu investiții serioase în localitățile lor. Dacă unii mai trag și acum de pe urma datoriilor foștilor primari, alții spun că încheie anul cu excedent bugetar.

Primarul din Stejari, Robert Păiuși, este cel mai tânăr primar din județ și se află la prima experiență în fruntea unei comunități locale. După șase luni de mandat, primarul spune că nu este cazul să-și dea demisia ci să continue proiectele promise cetățenilor. ”Dat fiind faptul că sunt la prima experiență de acest gen, nu este chiar atât de ușor pe cât am crezut dar încet și cu răbdare toate au o rezolvare. Cu ajutorul echipei pe care am găsit-o în primărie voi duce la bun sfârșit toate obiectivele pe care mi le-am propus pentru mandatul 2016-2020. Pot să spun că am reabilitat instalația de iluminat public, am reabilitat drumul forestier și sătesc din Dealul Văraticului în proporție de 82%, am continuat lucrările de asfaltare și de introducere a canalizării. Toate la timpul lor, cred că merit să rămân în continuare, nu este cazul să-mi dau demisia”, a spus Robert Păiuși, primarul din Stejari. Și la Motru rezultatele sunt favorabile după șase luni de mandat.

Piedici

Primarul Gigel Jianu spune că abia de anul viitor se vor vedea rezultatele demersurilor lui. ”Eu am venit cu lucruri care să ducă la dezvoltarea orașului și sunt lucruri importante care au nevoie de o perioadă mai mare de implementare, nu cinci sau șase luni, dar care vor avea efect mai mulți ani. La toate proiectele pe care le-am promis se lucrează, se lucrează la cadastre pentru Parcul Industrial, am venit în sprijinul investitorilor, a celor care vor să creeze locuri de muncă, am obținut aprobările și lucrăm la autorizații să deschidem târg săptămânal care va genera venituri importante la bugetul local”, a spus Gigel Jianu, primarul din Motru. Acesta a mai spus că întâmpină mari probleme la ducerea la îndeplinire a programului electoral pentru că a găsit o primărie foarte săracă, cu datorii foarte mari și pe deasupra nu are nici majoritate în Consiliul Local.

Încheie anul fără datorii

Singurul primar care se laudă că a încheiat anul cu excedent bugetar este Dănuț Birău de la Târgu Cărbunești. Acesta spera ca la final de Mandat să aibă bifate măcar 60% din obiectivele promise oamenilor. ”Au trecut șase luni de la instalarea în funcție, încheiem anul cu un buget fără datorii, cu toate obligațiile achitate la zi și probabil cu un excedent bugetar care va fi reportat pentru anul 2017 în jurul a 700.000 lei. Ca și realizări, s-a asfaltat un kilometru din satul Cojani din buget propriu, s-a reparat strada Teilor pe o porțiune de 330 de metri, stradă pe care se află importanți agenți economici din oraș, a fost dat în folosință terenul sintetic de fotbal din oraș, clubul pensionarilor este funcțional, au fost reparate parcurile, punțile. În aceste șase luni am reușit aceste câteva lucruri care au fost trecute în oferta electorală, sper ca în patru ani să reușim să îndeplinim măcar 60% din ce am promis”, a spus Dănuț Birău, primarul din Târgu Cărbunești.

Vizualizări: 1,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: