Ce candidat la şefia CEO a dat interviu pe Skype

Marea majoritate a celor care şi-au depus candidaturile pentru un post de director în cadrul CE Oltenia au fost chemaţi la interviu de firma care se ocupă cu selecţia noului Directorat. Unii au susţinut proba interviului la Bucureşti, alţii la Târgu Jiu, iar unii pe Skype, care este program de conversaţii video online. Urmează ca noul Directorat să fie stabilit de Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, în baza persoanelor selectate după interviu de firma de recrutare.

La începutul acestei săptămâni au susţinut proba interviului în faţa reprezentanţilor firmelor de recrutare Quest Advisors SRL şi Transearch Internaţional SRL foştii directori de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) Tiberiu Trotea şi Daniel Burlan, fostul director de la CE Rovinari-Gheorghe Leşu Daviţoiu, dar şi Vasile Oprea Scorţariu, fost şef de departament în SNLO. Cu toţii vizează postul de director al Diviziei Miniere, la fel ca şi Daniel Antonie. Actual director al Diviziei Miniere a susţinut interviul marţi. “Interviul a durat cam o oră şi un sfert. A fost destul de plăcut pentru mine pentru că a fost o experienţă inedită şi am luat şi eu contact cu acest gen de recrutare al directorilor. A fost interesant, probleme de viziune, de aspecte ale companiei, de dezvoltare, de contracte pe piaţă, problemele specifice Diviziei Miniere în comparaţie cu ţările din exterior care au acelaşi mod de a produce energie. Ce soluţii vedem pentru viitor, probleme de genul acesta. Am înţeles că am avut cu o zi înainte 4 contracandidaţi. Urmează etapa cealaltă, să se facă selecţia şi să prezinte mai departe în Consiliul de Supraveghere”, a declarat Daniel Antonie.

Medinţu: Nu voi contesta selecţia

Aurel Medinţu, directorul Diviziei Energetice, a trecut şi el ieri prin proba interviului, însă la Bucureşti. Medinţu nu a vrut să ofere prea multe detalii în legătură cu testarea la care a fost suspus însă spune că nu va contesta decizia firmelor de recrutare, indiferent de rezultat. “Am susţinut interviul, a decurs în limitele stabilite de compania respectivă. Eu, în orice caz, nu o să contest ceea ce va zice firma respectivă. E dreptul ei să aleagă pe cine crede sau să nominalizeze pe cine crede că poate face faţă la condiţiile de acum la conducerea Diviziei Energetice”, a declarat Aurel Medinţu.

Prin târg se zvoneşte că postul de director al Diviziei Energetice este râvnit şi de preotul Grigore Cojocaru, cel care i-a solicitat anul trecut premierului Victor Ponta să-l ajute să devină director la Hidroserv. 

Petroniu: Folosesc des Skype

Cel care se poate mândri cu un mod inedit de a susţine interviul este Ion Petroniu. Actualul director al Diviziei  Strategie Dezvoltare din cadrul CE Oltenia spune că a susţinut această testare pe Skype. Programul permite susţinerea de conversaţii video online, gratuit. “Am susţinut interviul pe Skype. Eram acasă, în timpul meu liber. M-au contactat şi m-au întrebat dacă este posibil să susţină un interviu cu mine pe Skype şi am fost de acord. Habar nu am dacă va mai trebui să susţin alt interviu, nu ştiu care sunt procedurile. Oricum eram familiarizat cu acest program pentru îl folosesc des pentru a ţine conferinţe cu diferiţi consultanţi”, a declarat Ion Petroniu.

Pentru şefia Diviziei Financiare nu se cunosc deocamdată candidaţii. Cert este faptul că Maria Scurtu, actualul director, nu şi-a depus candidatura. Aceasta nu ar mai avea susţinerea conducerii companiei.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: