Ce caută Liviu Andrei la Pandurii?

Mărturisesc că m-am enervat când am auzit că Liviu Andrei a fost numit manager general la Pandurii. Nu că i-ar lipsi competenţele, că după părerea mea doar la asta se pricepe, la sport. Greşit a fost când i s-a dat pe mână Inspectoratul Şcolar, Prefectura Gorj şi mai nou cea de la Bucureşti, deşi experienţa lui se limita la a conduce Clubul Sportiv Şcolar şi Liceul Sportiv. Dar m-a enervat ideea că ăştia care sunt cu fundul în toate bărcile cad mereu în picioare. Cu PDL-ul i-a fost bine, cu PSD-ul i-a fost bine, când i se termină contractul şi cu ăştia, uite că îl recuperă Marin Condescu, care îl readuce la Gorj pe o funcţie extrem de vizibilă, care probabil că îi va asigura şi reintrarea pe scena politică.

Liviu Andrei a ajuns subprefect de Bucureşti pe un blat făcut de naşul său Dorin Filip cu Cârciumaru şi Călinoiu. Filip a trecut la USL împreună cu mai mulţi primari PDL, iar una din condiţiile trocului a fost menţinerea lui Andrei în funcţia de prefect, după venirea USL la putere. Ceea ce s-a şi întâmplat o perioadă, până când PSD a decis că e timpul să-şi pună propriul om pe funcţie, dar şi atunci i s-a găsit lui Andrei un post de subprefect la Bucureşti. Dar, alegerile au trecut, promisiunile sunt făcute să fie încălcate, aşa că Andrei nu a fost „ajutat” să ia examenul de înalt funcţionar public şi este o chestiune de timp să părăsească postul şi să rămână pe drumuri. Şi uite aşa l-a apucat dorul de casă, dacă îşi găseşte un job bun. Şi l-a găsit.

Ei bine, să vedeţi supărarea lui Călinoiu la revenirea lui Liviu Andrei. Ce spun eu supărare, furie de-a dreptul. Dar nu înţeleg de ce, că au făcut atâtea blaturi când au fost vecini în Palatul Administrativ, încât chiar credeam că o să-l vadă drept aliat infiltrat în tabăra din ce în ce mai mică a lui Marin Condescu. O furie căreia i-a căzut deja victimă Florin Cârciumaru, în permanenţă ameninţat cu atacuri în presa locală dacă nu se dezice de consăteanul său. Din păcate, Călinoiu are obsesii, nu supărări. Până nu va rămâne el singur stăpân pe tarlaua numită Gorj, nu se va opri. Cârciumaru s-a dat de mult la o parte din calea lui, şi de la partid, şi din administraţie. Acum se dă la o parte şi de la Pandurii, că nu e bine să te pui cu nebunii. Iar Cârciumaru ştie din experienţă că statul pe burtă îl fereşte de scandaluri şi îi menţine imaginea la care ţine foarte mult. Aşa că îşi lasă prietenul, pe Ion Călinoiu, să meargă singur pe drumul pierzaniei.

Şi totuşi, de ce a produs atâta deranj aducerea lui Liviu Andrei la Pandurii? Poate pentru că Andrei s-ar lua în clanţă cu toţi lătrăii care atacă clubul şi cărora de luni bune nu le dă nimeni nicio replică. Sau pentru că Andrei, mai cu picioarele pe pământ decât Condescu, ar vedea chefurile pe care unii din staff-ul echipei, curtaţi de viitorul preşedinte Prunariu, le fac chiar şi după eşecul echipei, cum s-a întâmplat sâmbătă. Sau pur şi simplu pentru că Marin Condescu s-a consultat doar cu Cârciumaru şi cu David, ignorându-i din nou pe adevăraţii stăpâni ai vremurilor Călinoiu, Ciurel şi propagandiştii lor Prunariu, Răuţ, Pecingină. Cred că asta este, Liviu Andrei nu a pupat mâna care trebuie.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: