Călinoiu a rămas de căruţă la discuţiile dintre Ponta, Ciurel şi Condescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost lăsat pe dinafară la dialogul premierului Victor Ponta cu Laurenţiu Ciurel şi Marin Condescu. În schimb, Ponta a preferat să discute în prezenţa primarului Florin Cârciumaru. Cert este faptul că premierul s-a întâlnit separat cu preşedintele FNME Marin Condescu şi Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia.

Reporter: S-a întâlnit premierul Victor Ponta cu sindicatele din minerit şi conducerea CE Oltenia, aşa cum a anunţat?

Ion Călinoiu: Din câte ştiu, s-a întâlnit cu o parte din ei, dar nu ştiu cu câţi, dar sigur cu Condescu s-a întâlnit şi s-a discutat foarte clar: corectitudine în desfăşurarea activităţii din minerit şi energie de toate părţile. 

Rep.: Practic, premierul s-a întâlnit doar cu reprezentanţii sindicatelor?

I.C.: Nu ştiu exact, n-am fost la întâlnirea aia, dar s-ar putea să se fi întâlnit numai cu domnul Condescu, nu ştiu. Dar ne spune domnul Condescu mai multe probabil şi după aceea vorbim şi noi.

Rep.: Dumneavoastră nu aţi participat la discuţii?

I.C.: Am rămas cu altă treabă, am avut mai multe lucruri de făcut.

Rep.: Ce s-a discutat la această întâlnire din ce ştiţi dumneavoastră?

I.C.: Premierul a zis că se duce la dialog, indiferent cu cine se duce. Dacă s-a prezentat numai Condescu de s-a prezentat, nu ştiu asta. A spus aşa, vă faceţi treaba fiecare cu atribuţiile pe care le are potrivit competenţelor stabilite de lege. 

Rep.: Dacă ştiţi ce s-a discutat, probabil ştiţi şi unde a avut loc întâlnirea dintre domnul Condescu şi premierul Victor Ponta şi cine a mai fost prezent...

I.C.: S-au înţeles, şi ştiţi şi dumneavoastră foarte bine, sunt convins de treaba asta, s-au întâlnit la primărie. Au stat de vorbă tete-a-tete, că aştepta pe cineva, preşedintele sindicatului cu premierul. Dacă a venit singur n-avea cu cine să mai stea, decât cu dânsul.

Rep.: Să înţeleg că a fost invitat şi domnul Ciurel dar nu a onorat invitaţia?

I.C.: Nu a fost, domnul Ciurel a avut o altă discuţie.

Rep.: Deci premierul s-a întâlnit separat cu managerul CE Oltenia?

I.C.: Cu domnul Ciurel, sigur că s-a întâlnit, separat.

Rep.: Aţi participat şi d-voastră?

I.C.: La întâlnirea cu domnul Ciurel nu şi nici la cea cu Condescu.

Rep.: Unde a avut loc întâlnirea dintre premier şi domnul Ciurel?

I.C.: Întrebaţi-i pe amândoi. Dacă eram acolo spuneam foarte clar. Eu ştiu că l-am condus pe premier şi s-a spus că s-a discutat şi fiecare trebuie să-şi facă treaba, inclusiv faptul că de domnul Ciurel are clar certitudinea că ceea ce a făcut până acum a făcut bine şi să continue în sensul de a reduce risipa din Complexul Energetic Oltenia, de a respecta ceea ce înseamnă posibilitatea de a salva şi în condiţiile grele activitatea din minerit şi energie şi o face bine.

Rep.: Până la urmă, unde s-au întâlnit?

I.C.: La Panduru’.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: