Ce cred primarii despre schimbările din CE Oltenia

Păreri pro şi contra faţă de activitatea lui Laurenţiu Ciurel în fruntea CE Oltenia. Unii primari nu sunt interesaţi de cei pe care îi va numi Ciurel în funcţie, ci de păstrarea locurilor de muncă. Alţii solicită o comunicare mai bună cu cei din conducere, dar sunt şi primari care se arată îngrijoraţi de viitorul comunităţilor ce depind de CE Oltenia.

 „Eu personal îmi doresc să fie de stabilitate din punct de vedere al forţei de muncă în zona noastră şi atâta timp cât am asemenea asigurări nu mă interesează cum se organizează CEO. Am avut o discuţie cu domnul director Ciurel şi mi-a promis că va fi stabilitate, că nu se vor disponibiliza oameni şi că totul va fi în regulă în zona Motru. Dacă am asemenea asigurări mie îmi ajunge“, a declarat la Radio Infinit primarul din Motru, Dorin Hanu.

Primarul PSD de la Slivileşti crede că acum lucrurile nu arată prea bine în sistemul minier şi energetic. “În momentul de faţă, mineritul nu merge cum ar trebui. Sper ca noua conducere să comunice cât mai bine cu autorităţile locale”, a declarat primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu.

Semne de întrebare are primarul din Tismana, Marian Slivilescu. „Faptul că nu se reuşeşte găsirea unei echipe care să nu fie contestată, faptul că partidele din USL nu se înţeleg asupra acestui sector fundamental pentru Gorj nu este de bun augur. (...) Mă aştept, în calitate de primar, ca angajaţii din minerit să aibă certitudinea unor locuri de muncă sigure. Ar fi trist să ne pomenim, Doamne fereşte, cu o privatizare a Complexului Oltenia”, spune Slivilescu.

Primarul din Cătunele, Florinel Ţuilă, speră ca aceste schimbări de la CEO să aducă beneficii comunităţilor. Acesta spune că pe viitorul director al Diviziei Miniere, Daniel Antonie, nu-l cunoaşte. L-a cunoscut pe Vasile Ogârlaci, i s-a părut o persoană de treabă, dar care nu a ajutat efectiv comunitatea. “Gorjul va fi pierdut fără minerit, pentru că agricultura e la pământ. Sper să nu ajungă şi  Complexul Energetic Oltenia ca toate întreprinderile din ţară care au fost falimentate după privatizări. În economie nu trebuie să fie politică. Dacă pune un om politic nu va rezolva problemele”, atrage atenţia primarul Ţuilă. (M.M.)

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: