Ce crede Rușeț că le lipsește protestatarilor din Piața Prefecturii

Nu doar unele voci din sindicate susțin că protestele minerilor și energeticienilor din Piața Prefecturii au divizat lumea sindicală din compania energetică. Și Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia, a vorbit despre o divizare a luminii sindicale, pe care nu și-ar fi închipuit-o.

„Am văzut o diluare a protestului și o divizare pe care nu mi-aș fi închipuit-o în rândul mișcării populare în ultimii doi ani. Problema este că mesajul care s-a transmis a fost un mesaj care este dorit. Nu cred că există lider de sindicat care să nu își dorească o reducere a vârstei de pensionare”, a declarat Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia.

El a explicat că doleanțele protestatarilor reprezintă probleme reale și că reducerea vârstei de pensionare este un lucru dorit de toată lumea și mereu s-au făcut comparații între minerii care lucrează în condiții grele și alte categorii de angajați care pot ieși la pensie înaintea celor din Complexul Energetic Oltenia.

Cu toate acestea, Rușeț a adăugat că protestatarilor din Piața Prefecturii le lipsesc o revendicările concrete și o listă de propuneri și soluții. „Acea vârstă de 52 de ani, cu 30 de ani în condiții deosebite, este una rezonabilă comparând-o și cu alte categorii profesionale din țară. Tot timpul, delegațiile sindicale de mineri erau revoltate, de ce să ne comparăm cu dansatorii, bucătarii. Erau asemenea atitudini, dar atunci lucrurile se rezolvau în alt mod. Acum văd lipsa unei acțiuni concrete, a unei liste de revendicări bine fundamentată, unei liste de soluții. Când pornești un conflict, pe lângă revendicări, trebuie să ai și propuneri”, a mai declarat Rușeț, la Accent TV.

De aproape zece săptămâni, mai mulți angajați protestează în Piața Prefecturii cerând să se reducă vârsta de pensionare în rândul celor care muncesc în condiții deosebite.

Vizualizări: 2,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: