Pîrvulescu (FNME): Aceste proteste au dezbinat

„În loc să unească, aceste proteste au dezbinat”! O spune liderul Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, despre ultimele proteste făcute de sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia în Piața Prefecturii, în fața sediului companiei și, de luni, în fața Guvernului.

Președintele FNME a ținut să se apere după ce a fost acuzat că nu susține mișcarea colegilor săi din sindicate. Pîrvulescu a explicat că susține cauza, dar nu crede că demersurile parlamentarilor vor avea efectul așteptat mai ales că nu au reușit să facă un amendament comun și au mers cu propriile corecții.

„În loc să unească, aceste proteste au dezbinat. Personal, am fost introdus în o mie de chestiuni, că nu susțin, că nu știu ce. Nu că nu susțin. Dacă nu susțineam nu mergeam la PNL, PSD, USR pentru a face acele corecții. Dar încă de acum două luni vă spuneam că e puțin probabil atât timp cât fiecare dintre dumnealor merg cu propria opinie. S-a tergiversat. Probabil că cineva dorește această tergiversare”, a declarat Dumitru Pîrvulescu.

El a și explicat de ce crede că se urmărește o tergiversare. „Evită să spună da sau nu de o lună și jumătate. Comisia de Muncă trebuia să aibă raportul făcut la începutul lunii martie, suntem la jumătatea lui aprilie, nici măcar nu e pe ordinea de zi săptămâna asta. Nici măcar comisia cea mai importantă, de Buget finanțe, nu și-a spus cuvântul. Și avizul acela e obligatoriu. Ministerul nu și-a spus punctul de vedere și uite așa ne rostogolim pe o chestie de scandal care, până la urmă, ne costă și pe noi, pe salariați”, a mai spus liderul FNME, la Tele3.

În ultimele două luni, zeci de angajați din companie au protestat în Piața Prefecturii pentru ca Legea Pensiilor să fie modificată și salariații din producție să iasă mai devreme la pensie pentru că lucrează în condiții dificile. Protestul s-a mutat, luni, în fața Guvernului, unde circa opt salariați au cerut să fie luate în calcul problemele minerilor. 

Vizualizări: 2,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: