Minerii greviști de la București, la discuții cu Gorun

Cei șapte mineri din cadrul CE Oltenia aflați în fața Guvernului României continuă greva foamei. Sindicalistul Nicu Bunoaica spune că a au fost chemați la discuții cu secretarul general al guvernului, Horațiu Gorun, participând și deputatul Gheorghe Pecingină.

Bunoaica spune că a primit asigurări că proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare va trece. Sindicalistul a mai declarat faptul că nu renunță la greva foamei, ci doar atunci când proiectul va fi votat.

”Am fost primiți de domnul Gorun, dar și de domnul Pecingină. Ne-a susținut, nici nu ne vine să credem. Au zis că acest proiect trebuie să treacă. Domnul secretar de stat a vorbit cu colegii săi și vor încerca să dea avizul favorabil acestui proiect de lege. Noi le-am spus că nu vom pleca de aici până când nu se va rezolva problema. Ne-am instalat aici la București și avem o promisiune față și de colegii de la Gorj”, a spus Bunoaica.

Deputatul Dan Vîlceanu a spus însă la un post de radio că proiectul nu va trece, pentru că ar presupune costuri de 50 de milioane de euro pentru Complexul Energetic Oltenia, care ar fi obligat să achite contribuțiile pentru grupa de muncă dată retroactiv miilor de salariați vizați de proiectul de lege.

Vizualizări: 3,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: