Parcul Industrial din Sadu, independent energetic. Cât costă investiția!

Parcul Industrial din Bumbești-Jiu va deveni, în curând, independent din punct de vedere energetic. Pentru asta, va investi peste 500 de mii de lei. S-a luat decizia ca parcul să fie alimentat cu energie electrică din rețeaua națională din cauză că echipamentele care au asigurat până acum curent de la Uzina Mecanică Sadu sunt vechi și au avut loc dese avarii care au condus la pene de curent, iar activitatea din zonă era întreruptă.

În total, Parcul Industrial va investi 520 de mii de lei în alimentarea cu energie electrică. Toată rețeaua va fi subterană. „Valoarea investiției a fost de 520 de mii de lei. A fost cel mai mic preț de la licitație. Investiția, ca și parte de execuție, presupune branșament la rețeaua națională, la două linii care trec în proximitate, două linii de 20 de mii de volți. De acolo, sunt doi stâlpi de rețea, două circuite, din care unul este în caz de avarie. Stația electrică este deja instalată. Curentul pornește mai departe către spațiile de producție. Sunt opt puncte de racord. Toată rețeaua este subterană. Nimic nu este aerian”, a declarat Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial din Bumbești-Jiu.

Opt firme vor fi alimentate cu energie electrică odată ce lucrările vor fi gata. Directorul Parcului Industrial a estimat că acestea se vor finaliza mai devreme decât este prevăzut în contractul cu firma constructoare.

„Constructorul se desfășoară foarte repede, are echipamentele necesare cu care poate să își desfășoare activitatea fără prea multe pagube. Termenul de recepție a investiției este data de 15 mai, iar prognoza este că va fi gata până la 1 mai. Nu au fost probleme până acum”, a mai spus Popescu, la Gorj TV.

În jur de 400 de gorjeni lucrează în cadrul firmelor care funcționează în Parcul Industrial din Bumbești-Jiu. Agenții economici care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial din Sadu au fost încântați că nu vor mai depinde de energia electrică venită de la Uzina Mecanică mai ales că, la fiecare avarie, și ei erau nevoiți să cotizeze ca să fie făcute reparațiile necesare.

Vizualizări: 1,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: