Ce este mai interesant în cazul Băsescu

Cazul Mircea Băsescu a produs tot felul de scenarii, de la faptul că „agenturili străine” vor să destabilizeze România şi Polonia, unde are loc un cutremur politic pornit tot de la o înregistrare, până la faptul că s-ar urmări decredibilizarea justiţiei de către trustul lui Felix-Voiculescu, în folosul patronului care aşteaptă un verdict într-un dosar penal. Sincer, mie mi se pare o nimereală faptul că dosarul lui Mircea Băsescu a explodat într-un an electoral, poate cel mai important de după revoluţie.

Dincolo de scenarii, eu sper să aflu cât mai multe informaţii de pe urma acestui scandal care a dus la arestarea fratelui preşedintelui. Vreau să ştiu unde au ajuns sutele de mii de euro, recunoscute de Mircea Băsescu pe înregistrare, bani care nu au fost înapoiaţi clanului Bercea Mondial. Vreau să ştiu de ce a fost nevoie ca Mircea Băsescu să facă o a doua plângere pentru şantaj şi de ce prima plângere nu a fost cercetată aşa cum trebuie. Vreau să ştiu de ce a fost nevoie ca dosarul să fie preluat de DNA Bucureşti şi de ce procurorii lui Kovesi au trecut la reţinerea lui Mircea Băsescu abia după ce Antena 3 a difuzat imaginile şi mai ales după ce preşedintele s-a poziţionat public de partea justiţiei, nu a fratelui. Vreau să ştiu ce înregistrări mai are clanul Bercea Mondial, la ce persoane din sistemul judiciar a dat bani pentru a scăpa. Vreau să ştiu şi dacă Bercea Mondial este vinovat în dosarul în care a fost condamnat, câtă vreme din interceptări rezultă destul de clar că fiul său este cel care şi-a înjunghiat vărul. Vreau să ştiu când a aflat Traian Băsescu de banii luaţi de fratele său şi în ce constă varianta pe care susţine că a ştiut-o de la acesta, dar nu vrea să o facă publică. Vreau să ştiu de ce interceptările din 2011 ale convorbirilor lui Bercea, unde se vorbea de sutele de mii pentru „omul de la apa cea mare”, au fost ignorate de procurorul care le-a făcut şi dacă promovarea acestuia are legătură cu tăcerea.

În acest moment, nu mă interesează dacă serviciile de informaţii sunt implicate în cauză şi că prin acest scandal de urmăreşte facilitarea accesului lui Victor Ponta la Cotroceni. Nu mă interesează nici dacă Dan Voiculescu va reuşi să decredibilizeze justiţia, redifuzând la infinit un interlop care urlă din dubă că a dat bani şefelor de la DNA şi Înalta Curte, Kovesi şi Stanciu. Nu mă interesează nici măcar dacă ruşii sunt implicaţi din scandalurile din Polonia şi România, că au ei o treabă de rezolvat cu NATO. Nu mă interesează lupta nimănui pentru imagine şi influenţă. Vreau să aflu adevărul.

Că sunt mulţi care vor profita de acest scandal, este clar. Câtă vreme scandalul se bazează pe fapte reale, nu sunt de vină nici ruşii, nici antenele, nici serviciile pentru prejudiciul imens de imagine adus de implicarea fratelui preşedintelui într-un anturaj de interlopi.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: