Târgu-Jiu: Expoziție inedită de grafică

Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, în parteneriat cu Inspectoratul Șoclar Județean Gorj și Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, a demarat proiectul educațional „Chipuri de ieri, chipuri de azi” – 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu. Seria evenimentelor a debutat cu o expoziție de grafică inedită. Lucrările au fost expuse pe trotuarul din fața Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” și au fost de un real succes, reușind să atragă atenția trecătorilor.

Proiectul a început cu o expoziție de grafică realizată de graficianul Grigore Haidău, care reprezintă o lecție de istorie vizuală a faptelor eroice ale lui Tudor Vladimirescu. ”Proiectul are ca scop cunoașterea eroului Tudor Vladimirescu, dar și a eroilor gorjeni participanți la Revoluția din Decembrie 1989, la evenimentele din Kosovo, Irak și Afganistan. Expoziția este un reper de documentare vizuală, socială și antropologică pentru elevii care urmează să realizeze și să expună în cadrul proiectului, lucrări cu aceeași temă.”, a precizat Daria Haidău, directorul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu.

Seria evenimentelor dedicate lui Tudor Vladimirescu se întind pe un an întreg. ”Activitățile artistice cu caracter educativ în care elevii vor fi implicați sunt constau în expoziții de grafică și pictură cu portrete de panduri, portrete de eroi contemporani, elemente de detaliu arhitectural și vestimentar, proiecte de arhitectură, gravuri, realizarea unui calendar și a unei reviste de benzi desenate, prezentare de modă cu inspirație etnografică ce reflectă momentul 1820-1821 și piese de teatru inspirate din evenimentele care au avut loc în perioada respectivă”, a mai spus Daria Haidău.

Parteneri în acest proiect sunt Primăria Municipiului Târgu Jiu și Consiliul Local, Consiliului Județean Gorj, Muzeul Județean de Istorie „Alexandru Ștefulescu” Gorj, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Muzeul Național „Constantin Brâncuși” și UAPR – Filiala Târgu Jiu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: