Ce firme sunt scutite de impozitul pe profit

Societăţile din Gorj sunt scutite de impozit pe profitul reinvestit de la 1 iulie, anunţă Administraţia Judeţenă a Finanţelor (AJFP) Gorj.

Este vorba de situaţiile în care se vor achiziţiona echipamente tehnologice - maşini, utilaje şi instalaţii de lucru, aşa cum sunt prevăzute în subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, folosite în scopul desfăşurării activităţii economice. Scutirea se aplică pentru profitul reinvestit în echipamentele tehnologice, considerate noi, produse şi/sau achiziţionate după data de 1 iulie 2014 şi puse în funcţiune până la data de 31 decembrie 2016, inclusiv.

Conform AJFP Gorj „profitul investit  reprezintă soldul contului de profit şi pierdere, respectiv profitul contabil brut cumulat de la începutul anului, în anul punerii în funcţiune a echipamentelor tehnologice respective. Scutirea de impozit pe profit aferentă investiţiilor realizate se acordă în limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectivă”, se arată într-un comunicat al AJFP Gorj, semnat de şeful administraţiei, Marin Ciumag.

Pentru perioada 1 iulie-31 decembrie 2014, în aplicarea facilităţii se ia în considerare profitul contabil brut înregistrat începând cu data de 1 iulie 2014 şi investit în echipamente tehnologice produse şi/sau achiziţionate şi puse în funcţiune după aceeaşi dată.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: