Ce-i lipseşte lui Călinoiu să fie guvernator

Premierul Victor Ponta nu şi-a arătat susţinerea pentru Ion Călinoiu, în cazul unei candidaturi la postul de guvernator al Regiuni Oltenia. Ponta spune că nu vrea să stârnească duşmănii şi că în PSD sigur vor fi mulţi candidaţi.

Premierul Victor  Ponta a declarat la Radio Infinit că Ion Călinoiu îi este prieten şi coleg de partid, cu ajutorul căruia a câştigat multe bătălii. Chiar şi aşa, Ponta nu s-a pronunţat în favoarea lui Călinoiu. „Nu mă puneţi într-o situaţie delicată! Ion Călinoiu este un prieten, un coleg de partid cu care am dus multe bătălii, dar nu mă puneţi să spun pe cine susţin. E prematur să vorbim acum de candidaţi”, a declarat prim-ministrul. Victor Ponta e convins că în partid va fi bătălie pentru acest post, însă aminteşte că mai sunt lucruri de pus la punct. Spre exemplu, modul de alegere a guvernatorului şi a Consiliului Regional. Ponta merge pe varianta în care conducerea să fie aleasă de consilierii judeţeni şi de primari.

Paşi spre regionalizare

Guvernul a convenit marţi asupra măsurilor necesare pentru demararea procesului de regionalizare-descentralizare în România. În acest sens, Cabinetul a aprobat, în şedinţa de marţi, un memorandum cu tema "Adoptarea măsurilor necesare pentru demararea procesului de regionalizare-descentralizare în România”.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a estimat, pe 14 februarie, că în luna iunie va fi finalizat cadrul pentru descentralizare şi regionalizare. El a reafirmat că scopul principal al regionalizării este dezvoltarea echilibrată a României, aceasta fiind "la pachet" cu descentralizarea. ''Ţinta noastră este ca în luna iunie să finalizăm cadrul pentru descentralizare şi regionalizare. Îl punem pe masa Guvernului, apoi va intra în dezbatere publică. După ce se modifică Constituţia, dăm drumul la alegerile pentru regiuni", a declarat Dragnea.

El a subliniat că regionalizarea României nu implică desfiinţarea judeţelor, dar, în ceea ce priveşte prefecturile, acest lucru nu este încă sigur. Vicepremierul a adăugat că, la nivelul cetăţenilor, împărţirea ţării va însemna micşorarea numărului de salariaţi.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: