Ce meserii aleg absolvenţii examenului de Bacalaureat

Examenul de bacalaureat s-a încheiat vineri cu proba la alegere a profilului. Elevii s-au declarat fericiţi că examenul maturităţii s-a încheiat, fie că au făcut, fie că nu au făcut mare lucru. Cei mai mulţi se pregătesc acum pentru admiterea la facultăți, în timp ce alţii îşi fac bagajele și vor pleca să studieze în străinătate. Printre cele mai căutate profesii se numără profesia de medic, informatician sau poliţist.

Candidaţii la Bacalaureat au susţinut ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului şi specializării, la una dintre următoarele discipline: biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie sau psihologie. 

Pentru viitorii medici, proba la biologie a fost extrem de ușoară. ”Nici nu mă aşteptam să pice subiecte atât de uşoare. Am avut de rezolvat subiecte din genetica umană. Poate mie mi s-a părut uşor şi pentru că o să merg la Medicină mai departe, dar și colegii mei au făcut. Nu pot să spun că o să mă bucur prea mult de vacanţă pentru că urmează admiterea. Anii de liceu au fost cea mai frumoasă experienţă de până acum”, a spus o elevă a Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”.
Alții se pregătesc acum să susțină probele scrise pentru admiterea la Poliție. ”Voi merge la Poliție la Câmpina. Am dat până acum proba psihologică, am luat, și acum s-a încheiat și Bacalaureatul. Sunt fericit că am reușit, nu pot să mă pronunț asupra mediei, dar sunt sigur că voi lua note mari. Liceul o să rămână mereu cea mai frumoasă amintire a mea”, a spus un alt absolvent.
Pentru alți elevi care au scăpat de Bacalaureat urmează o binemeritată vacanță după care vor lua drumul străinătății pentru a merge la studii. ”În ceea ce mă privește, am fost admis la o universitate din Anglia, mă pregătesc acum să merg acolo. Urmează o nouă etapă, însă anii de liceu vor fi întotdeauna cei mai frumoși. Voi studia informatica în Anglia. Dorința mea este să revin în România când voi termina acolo”, a spus un alt absolvent.
INCIDENTE
La ultima probă a examenului de bacalaureat au absentat 202 elevi, iar alți doi au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat are loc în luna august și se încheie la începutul lunii septembrie.

Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: