Scolile din Glogova, reparate cu angajații primariei

Administrația locală din comuna Glogova profită de faptul că elevii au intrat în vacanța de vară și au demarat lucrări de înfrumusețare a unităților școlare. Câteva zeci de mii de lei a alocat primăria și Consiliul Local pentru lucrări de igenizare și reparații la școli. Activitățile sunt efectuate cu angajații primăriei, a școlilor, dar și cu ajutorul persoanelor asistate social din comună.
Trei unități școlare își desfășoară activitatea pe raza comunei Glogova. O școală funcționează în satul Olteanu și celelalte două în satul Glogova. Unitățile școlare se prezintă bine, mai ales că în ultimii ani autoritățile locale au alocat fonduri suficiente pentru modernizare, atât a clădirilor, cât și a împrejmuirilor și spațiilor de joacă. Și pentru că a venit vacanța și copiii nu mai vin la școală, autoritățile locale au decis să aducă îmbunătățiri în ceea ce privește clasele de studiu, holurile și grupurile sociale. "La Glogova au început reparațiile și igienizările la școlile de pe raza comunei pentru a fi pregătite pentru începerea anului școlar. Vom avea în vedere înfrumusețarea sălilor de clasă, a holurilor, reparații la grupurile sociale. Avem alocați bani în acest sens, câteva zeci de mii de lei. Lucrările le facem cu personalul nostru. Vom achiziționa și lemne, ceva mai târziu", a declarat Gheorghe Alpredi, primarul comunei Glogova.
Administrația locală din Glogova pune un mare accent pe educația elevilor din comună. Mai mult decât atât, copiii din localitate sunt răsplătiți pentru rezultatele bune de la învățătură. Și anul acesta elevii vor primi burse de merit oferite de administrația locală, în funcție de media cu care au încheiat anul școlar. Circa 250 de elevi sunt pe raza comunei Glogova. "Acum vom aproba în ședința de Consiliu Local cuantumul. Am făcut o propunere în ceea ce privește cuantumul burselor de merit. Astfel, pentru elevii cu medii între 8.50 și 9 vor primi 150 de lei, de la 9 la 9.50 suma de 200 de lei iar de la 9.50 la 10 vor primi 250 de lei", a mai spus primarul comunei Glogova.
Sumele vor fi avizate în ședința de Consiliul Local care va avea loc cel mai probabil vinerea viitoare.

Galerie foto


Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: