Elevii de la Magheru fac practică pe virusul Zika

Zece elevi de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu se află în prezent într-un stagiu de pregătire practică într-unul dintre cele mai renumite laboratoare din întreaga lume. Este vorba de Institutul Național de Sănătate ”Doctor Ricardo Jorge” din Lisabona, Portugalia. Laboratorul este unul dintre cele mai cunoscute instituții de specialitate din lume, recunoscut pentru cercetările în domeniu, fiind angrenat alături de instituţii similare din lume în lupta împotriva Ebola și a virusului Zika.
Cei zece elevi de la Magheru au specializarea ”Tehnician Analize Produse Alimentare” și specializarea ”Tehnician Ecolog și Protecția Calității Mediului” și nu sunt la primul stagiu de practică în acest laborator. ”Faptul că își realizează stagiul de instruire practică aici constituie deja o tradiție și se bazează pe legăturile stabilite între liceul român, liceul portughez ”Alcochete” și institutul portughez în ultimii ani, când mai bine de 80 de elevi și profesori și-au desfășurat stagiul de instruire practică aici sau au desfășurat activități de perfecționare în cadrul proiectelor Leonardo da Vinci sau Erasmus +”, au spus reprezentanții colegiului.
În cadrul laboratorului, elevii români au fost îndrumați de specialiști și cercetători de înaltă ținută, au luat contact cu abordări moderne din domeniul în care se pregătesc să devină specialiști, au învățat să folosescă aparatură și tehnologie de ultimă generație și mai ales au învățat să-și respecte meseria.

Vizualizări: 526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: