Primar Baia de Fier: Raliul pe Transalpina ne promovează zona

Turişti din toate colţurile ţării, zeci de motociclişti, concursuri şi parade de motociclete pe Transalpina! Astea vor fi aduse la Rânca de Campionatul Campionatul Naţional de Viteză Dunlop Cupa Gorjului – „Vino acasă la Brâncuşi!“, ediţia 2016. Pentru prima dată, Consiliile Locale Baia de Fier şi Novaci s-au alăturat organizatorilor pentru ca evenimentul să fie mult mai bine promovat. Primarul de la Baia de Fier acordă o mare importanţă acestei competiţii şi spune că este o oportunitate pentru promovarea zonei.
Campionatul Campionatul Naţional de Viteză Dunlop Cupa Gorjului – „Vino acasă la Brâncuşi!“ este organizat de Clubul Sportiv Autocorex din Târgu Jiu, Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Pentru prima dată s-au alăturat organizatorilor şi Consiliile Locale Baia de Fier şi Novaci. Consiliul Local Baia de Fier a aprobat o hotărâre în şedinţa din data de 1 iulie, prin care se angajează să promoveze evenimentul, alături de Consiliul Local Novaci, prin flyere, tipărirea de pliante, afişe, fluturaşe, bannere, inscripţionări articole vestimentare, ecusoane şi trofee pentru participanţii la raliu. Printre cei peste 40 de piloţi înscrişi în cursa de viteză în coastă se află şi un gorjean din Baia de Fier. Autorităţile locale speră ca acesta să fie unul dintre câştigători. „Pentru prima dată suntem co-organizatorii acestui eveniment. Acest concurs este o oportunitate pentru noi ca să ne promovăm zona, vin foarte mulţi turişti din toate zonele ţării. Sperăm ca piloţii înscrişi în cursa de viteză în coastă să fie încântaţi de frumuseţea peisajului pe lângă spectaculozitatea traseului, cu multe curbe dificile şi un grad de dificultate crescut al traseului ales”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul de la Baia de Fier. În prima zi a competiţiei avea loc recunoaşterile şi antrenamentele cronometrate, iar în ziua de concurs sunt programate două manşe oficiale.

PARADE
În data de 9 iulie, circulaţia autovehiculelor va fi întreruptă în intervalul orar 8.00 – 19.30 şi deschisă în intervalul 13.00 – 14.00. De asemenea, pe 10 iulie, circulaţia va fi oprită în intervalul orar 8.00 – 18.00 şi va fi deschisă în intervalul 12.00 – 13.00. În pauzele anunţate, un grup de motociclişti şi-a propus să organizeze parade pentru promovarea Transalpinei şi a zonei Rânca. Transalpina este intens circulată în această perioadă în special de motociclişti care vin din toată Europa pentru a parcurge cea mai înaltă şosea montană din România.

Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: