Ce modificări aduce noul contract cu CJAS Gorj

Casa Asigurărilor de Sănătate Gorj are convingerea că începând cu 1 iulie va fi semnat contractul cadru cu toți furnizorii de servicii medicale. Chiar joi au apărut câteva din modificările la contractul cadru, modificări care le sunt favorabile medicilor de familie și medicilor specialiști, dar și pacienților.

Modificările la contractul cadru care ar intra în vigoare cu 1 iulie se referă la creșterea veniturilor medicilor de familie în raport cu majorările aplicate recent pentru întreg sistemul sanitar. ”Să sperăm că toată lumea va încheia contractul la 1 Iulie, în ședința de Guvern de joi au apărut modificări la hotărârea de guvern privind contractul cadru pentru anul 2016-2017. În perioada următoare urmează să apară și normele de aplicare în anul 2016, o să vedem ce prevăd aceste norme, o să vadă și medicii de familie și ceilalți și sperăm să nu fie probleme la contractare, mai ales că în proiectul de modificare sunt prevăzute creșteri ale veniturilor medicilor de familie și ale medicilor specialiști astfel încât să se poată alinia și dumnealor la creșterea salarială care a fost dată prin ordonanță de urgență pentru sistemul de sănătate”, a spus Daniel Șurlea, directorul economic al CJAS Gorj.

Decontări pentru tratamente stomatologice
Reprezentanții Casei de Asigurări au vești bune și în ceea ce privește decontarea unor servicii medicale. ”Mai sunt și ale modificări, a crescut numărul de servicii și vă pot da un exemplu, pentru copii, la serviciile stomatologice, până acum se deconta o consultație pe an, acum urmează să se decontează două consultații pe an, se introduce RMN de sân cu și fără substanță de contrast, sunt modificări care sunt prognozate și probabil că vor fi mai multe când vor apărea normele de aplicare. În acest moment, CJAS Gorj are contracte cu un număr de 195 de medici de familie”, a spus Daniel Șurlea, directorul economic al CJAS Gorj. În acest moment, toți furnizorii de servicii medicale funcționează în baza actelor adiționale la contractul cadru.

Vizualizări: 421

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: