Ce nesimțiți! Au închis terasele și au transformat guvernul în cârciumă

O fotografie în care apare premierul Ludvic Orban cu ţigara aprinsă în mână şi mai mulţi miniştri care au în mână pahare sau ţigări este distribuită intens pe Facebook. Fotografia a fost făcută într-unul dintre birourile de la Guvern, iar cele mai multe comentarii ale utilizatorilor sunt negative.

În fotografie apare premierul Ludovic Orban, aşezat pe scaun lângă o masă, având ţigara aprinsă. În faţă are un pahar cu ceea ce pare a fi bere.

De asemenea, este la masă vicepreimierul Raluca Turcan, cu o mască de protecție pe  barbă.

 
În încăpere mai sunt ministrul Bogdan Aurescu, care are în mână un trabuc, ministrul Virgil Popescu care are un pahar cu băutură în mână, dar şi ministrul Lucian Bode.

Din fotografie se vede clar că cel puţin o persoană mai este în încăpere, lângă care este un pahar cel mai probabil cu whiskey.

Nesimțirea este una fără limite în această perioadă de pandemie, în care fix acești oameni din fotografie ne spun că trebuie să purtăm măști în instituțiile publice, să păstrăm distanță de doi metri între noi. Nu mai spunem că este interzis să fumezi în instituții publice. Probabil că și băutura este luată din bani publici, dar în orice caz, să închizi terasele și să transformi guvernul în cârciumă este motiv pentru demisie/ revocare în orice țară civilizată.

Nici măcar nu este prima aroganță a unui guvern liberal ajuns până la urmă în funcție nu prin vot popular, ci prin susținerea președintelui Iohannis și cu votul pesediștilor. Dacă așa se poartă acum, ce vor face după alegeri?

actualizare: Premierul Ludovic Orban a declarat pentru Libertatea că fotografia în care apar mai mulți membri ai Guvernului, în timp ce fumează și consumă băuturi alcoolice, a fost făcută în biroul său, luni, de ziua sa. El a mai spus că în încăpere mai erau „trei colegi care nu se văd în poză”. Întrebat cine a făcut fotografia, premierul a spus că „eventual, cine ne-a servit putea să o facă”.

Vă reamintim că alții care au făcut în pandemie astfel de șuete la ei acasă s-au ales cu dosar penal. 

Libertatea: Bună seara, domnule Ludovic Orban, v-am sunat pentru că circulă o fotografie cu dumneavoastră…

Ludovic Orban: Da, am văzut fotografia. Este făcută de ziua mea de naştere, pe 25 mai. Au venit câţiva colegi. Este reală, nu pot să dezmint, cum fac alţii, lucruri de domeniul evidenţei.

– La ce oră a fost făcută fotografia?

– Era pe seară, în biroul meu. Muncisem toată ziua, în ziua mea de naştere, iar ei au venit să îmi facă o surpriză. După ora 17:30-18:00, au venit la mine mai mulţi colegi care se şi văd în poză. Mai erau trei care nu se văd în poză. I-am servit, cum este normal, cu un pahar de ceva. Am stat de vorbă şi i-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, nu am făcut nimic rău. 

Continuarea interviului AICI.

Vizualizări: 3,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: