De la 1 iunie putem circula fără declarație între localități

De la 1 iunie vor fi redeschise terasele, se va putea circula între localități fără declarație pe propria răspundere și se va putea merge la plajă. De asemenea, se va relua transportul internațional rutier și feroviar, devin posibile spectacolele în aer liber, cu cel mult 500 de spectatori, precum și competițiile sportive în aer liber, cu excepția sporturilor de contact.

Măsurile au fost anunțate joi după-amiază de către preşedintele Klaus Iohannis, care a avertizat însă că trebuie atenție în continuare și trebuie respectate regulile de igienă, pentru că nu se poate vorbi despre o reducere semnificativă a cazurilor de coronavirus în România.

Principalele anunțuri ale președintelui:

"De la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control".

"De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă".

"Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții, sigur, de siguranță, de distanțare și de igienă".

"Tot de la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă".

"În ce privește deplasările în afara localității, acestea de la 1 iunie vor fi libere. Deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim cu mașina, sau cu piciorul, sau cu bicicleta din localitate".

"În ce privește competițiile sportive, avem și aici o veste bună. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar, atenție, pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Deci sporturile vor fi, competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori".

Vizualizări: 2,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: