Drept la replică solicitat de PNL Gorj

PNL Gorj a venit cu precizări după ce Pandurul a publicat un articol privind un ordin de ministru prin care a fost actualizată lista cu ”lucrări de primă urgență”, listă în care apar multe lucrări deja finalizate și recepționate. Potrivit PNL, ordinul modifică și completează un ordin emis anterior, din punctul de vedere al liberalilor fiind absolul normal ca în 2020 să fie publicată o listă cu ”lucrări de primă urgență” care au fost deja făcute. Practic, ministerul a adăugat în listă lucrări noi, fără a le scoate pe cele făcute sau pe cele la care primăriile au renunțat deja. Vă prezentăm integral precizările PNL Gorj.

Precizări de presă

În articolul cu titul ”Isterie electorală fără precedent. Guvernul dă bani pentru lucrări deja făcute!” apărut în ziarul Pandurul, în data de 26 mai 2020 se scrie că ”Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a emis în martie un ordin prin care aprobă o listă de ”lucrări de primă urgență” și că guvernul PNL ”aprobă lucrări deja recepționate”, în condițiile în care prin ordinul la care face referire publicația SE MODIFICĂ ȘI COMPLETEAZĂ UN ORDIN EMIS ANTERIOR, respectiv în 2016.

Pentru a fi evitată dezinformarea populației și preluarea de către alte mass-media locale a informației publicată eronat în ziarul Pandurul, facem următoarele precizări:

- Ordinul nr. 1354 din 24.03.2020 emis de ministrul Lucrărilor Publice ACTUALIZEAZĂ Lista-sinteză, deci completează obiectivele anterioare cu unele noi și modifică un ordin din anul 2016 pentru aprobarea LISTEI –SINTEZĂ a obiectivelor de investiții din cadul Subprogramului ”Lucrări de primă urgență”.

- Ordinul respectiv are articol unic în care se precizează că ordinul din 2016 pentru aprobarea Listei-sinteză a obiectivelor de investiții (...) SE MODIFICĂ și se înlocuiește Anexa care face parte din ordin, actualizându-se astfel lista-sinteză cu obiectivele de investiții nou-introduse.

Precizăm, de asemenea, că niciun lider PNL nu a făcut referire, în vreo apariție publică la faptul că guverul PNL ar fi finanțat toate obiectivele trecute în lista sinteză, cum se sugerează în articol, acestă Lista-sinteză cuprinzând toate cele 648 de obiective, care au fost finanțate de la data începerii subrogramului respectiv.

Ordinul este foarte clar și nu lasă loc de interpretări, inclusiv în titulatură fiind precizat că se referă la ”modificarea și completarea” Listei-sinteză a investițiilor, adică toate obiectivele – 648- cuprinse în subprogramul ”Lucrări de primă urgență”.

Departamentul Comunicare al PNL Gorj

Vizualizări: 1,445

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: