CE Oltenia a acţionat în judecată CET Govora

Administraţia CE Oltenia a acţionat în instanţă CET Govora. Compania energetică vrea să recupereze pe calea instanţei sumele datorate de unitatea vâlceană pentru cărbunele livrat la începutul acestui an, cantităţi ce nu au fost cuprinse în înţelegerea prin care cariera Berbeşti Alunu a fost transferată la CET Govora. 

Procesul intentat de CE Oltenia unităţii vâlcene se judecă la Tribunalul Vâlcea şi a fost înregistrat în data de 23 iulie. Acţiunea este în fază incipientă, astfel că deocamdată magistraţii nu au dat un termen de judecată. Conform unor surse din cadrul complexului, CE Oltenia vrea să recupereze sumele aferente livrărilor de cărbune efectuate în primele luni ale anului 2015 ce nu au fost incluse în raportul de evaluare prin care s-a făcut transferul carierei Berbeşti Alunu către CET Govora. Astfel, CE Oltenia vrea să se asigure că va încasa sumele datorate de către unitatea din Vâlcea, dat fiind faptul că au trecut mai bine de 3 luni de la data scadentă a facturilor.

Pe de altă parte, CET Govora va trebui să achite în următorii 10 ani suma de 184 milioane lei, acesta fiind preţul de transfer al carierei Berbeşti. Suma va trebui achitată în 10 tranşe, primul termen fiind luna decembrie a acestui an. Cei de la CET Govora vor trebui să plătească către CE Oltenia suma de 6,7 milioane lei. În înţelegerea dintre cele două părţi este specificat şi faptul că CE Oltenia va putea să-şi ia înapoi cariera în situaţia în care vor exista întârzieri mai mari de 6 luni la plata tranşelor. 

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: