Lidl vrea să deschidă un nou supermarket în Târgu Jiu

Un nou supermarket Lidl ar putea fi înfiinţat în municipiul Târgu Jiu. O firmă de consultanţă a solicitat la Primăria Târgu Jiu un certificat de urbanism de informare pentru a afla dacă poate fi construit un centru comercial Lidl pe strada Victoriei, pe terenul în care există în prezent o casă aflată în contrucţie de ani buni.

Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii Serviciului Urbanism din cadrul primăriei Târgu Jiu, firma SC Entire Real Estate Solutions a solicitat în urmă cu câteva luni un certificat de urbanism pentru a studia oportunitatea de a realiza un nou supermarket Lidl în municipiul Târgu Jiu. "Firma, reprezentată prin domnul Bogdan Drăgănoiu, a solicitat în data de 5 mai un certificat de urbanism pentru informare în vederea construirii unui imobil cu funcţiune de centru comercial Lidl, în strada Victoriei nr. 179-191, în suprafaţă de 6414 mp. Noi am eliberat în data de 11 mai certificatul de urbanism prin care am comunicat acestei societăţi că trebuie să realizeze Planul Urbanistic de Detaliu, PUD, pentru a construi centrul comercial", a declarat Ermina Pasăre, şefa Serviciului Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Practic, firma de consultanţă a făcut referire la mai multe imobile din zonă pe care intenţionează să le folosească pentru ridicarea centrului comercial. Unul dintre imobile aparţine afaceristului Mihai Bîrsescu. Este vorba de o casă la care lucrările de construcţie au început în urmă cu câţiva ani şi nu au mai fost finalizate. Acolo ar trebui să fie realizată parcarea centrului comercial, aşa cum reiese din planul ataşat de societatea în cauză solicitării de emitere a certificatului de urbanism de informare. Lângă acest imobil funcţionează o spălătorie auto, iar în continuare există o casă care în prezent este scoasă la vânzare. Pe acest teren ar urma să fie realizat centrul comercial propriu-zis, care ar fi amplasat perpendicular cu strada Victoriei. Prin zonă se discută că cei de la Lidl ar fi în tratative cu proprietarii privaţi pentru achiziţia imobilelor. Dacă se hotărăsc şi vor continua demersurile, cei de la Lidl au în zonă toate utilităţile necesare, atât gaze, cât şi reţea electrică şi apă. La Târgu Jiu mai funcţionează un astfel de centru comercial în zona de nord a municipiului.      

Vizualizări: 1,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: