Coloana Infinitului, mâzgălită deşi e păzită non-stop

Municipalitatea din Târgu Jiu a anunţat că va face o anchetă după ce jurnaliştii au sesizat faptul că un salariat al societăţii Edilitara, aparţinând Consiliului Local, a spălat modulul de la bază al Coloanei fără Sfârşit, folosind detergent. Acţiunea a avut loc după ce un jurnalist a întrebat la primărie de ce Coloana este mâzgălită, câtă vreme primăria plăteşte pază non-stop în zonă, asigurată de Poliţia Locală.

Reprezentanţii primăriei spun că angajatul de la Edilitara a acţionat de unul singur şi că vor să afle dacă substanţele folosite de acesta pentru curăţarea operei brâncuşiene fac parte din cele care pot produce daune materialului din care este realizată opera. "O să facem o anchetă. E o acuzaţie că s-ar fi folosit nu ştiu ce materiale pentru curăţirea Coloanei, dar nu este nimic concret. Dovezi nu există, doar că era un angajat al Edilitara cu o găleată la baza Coloanei, dar nu este o dovadă că cineva a spălat Coloana cu detergent sau cu un material care să-i aducă nu ştiu ce atingere la valoarea ei inestimabilă. Omul acela nu a fost trimis de cineva. Nici măcar nu spăla, era acolo să-şi facă treaba lui la întreţinerea gazonului şi a pomilor, a parcului în sine. O să verificăm să vedem ce este real şi ce nu este în toată povestea aceasta", a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Subiectul este unul sensibil pentru autorităţile locale, mai ales că în trecut au efectuat intervenţii în mod incorect pentru spălarea operelor brâncuşiene din Parcul Central. În urmă cu câţiva ani Poarta Sărutului a fost spălată cu jet de apă sub presiune de către o firmă contractată de primărie.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: