CE Oltenia a plătit parţial salariile angajaţilor UEF Motru

Angajaţii Unităţii de Execuţie Foraje (UEF) Motru au primit o parte din salariile restante. Cel puţin asta spune directorul unităţii, Ilie Petrescu, care susţine că CE Oltenia a virat nişte sume în contul unităţii, astfel încât să fie plătită lichidarea pe luna octombrie. Salariaţii au mai primit şi câte 100 de lei pentru fiecare copil, de Moş Nicolae.

După ce angajaţii UEF Motru au reclamat că nu şi-au luat salariile încă din luna octombrie, se pare că s-au găsit resursele necesare pentru plata parţială a restanţelor. Ilie Petrescu spune că „se zbate” astfel încât până la finele anului să fie cu plata salariilor la zi. „Mă lupt, umblu după bani. Am dat lichidările pe octombrie, am dat banii pentru copii, 100 de lei de fiecare, de Moş Nicolae, un cadou mic din partea societăţii. Ne-a ajutat şi Complexul Energetic Oltenia, ne-a dat banii pentru lichidări şi am vorbit pentru un grafic pentru perioada asta ca să primească toate drepturile salariaţii de la UEF. Săptămâna aceasta vreau să dau avansul pe noiembrie, după care urmează lichidările, iar avansul pe 25-26. Până la sfârşitul anului sperăm să strângem toţi banii”, a declarat directorul general al UEF Motru, Ilie Petrescu.

Preşedintele Sindicatului „Sondorul”, Leonard Sachelarie, a confirmat faptul că a fost acordată lichidarea pe luna octombrie. „Au primit joi lichidarea. Banii au fost bineveniţi pentru salariaţi”, a spus acesta. 

Conducerea unităţii nu exclude nici posibilitatea ca angajaţii să beneficieze de prime cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Urmează probabil şi tichete cadou, conform Contractului Colectiv de Muncă. Valoarea este de 400 de lei. Voi căuta resurse, acum merg la SDM ca să facem un foraj de apă la Pinoasa”, a mai spus Petrescu.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: