CE Oltenia a vândut energie de peste 50 de milioane de euro

Bătaie pe energia de la CE Oltenia. Compania a vândut ieri, pe bursa energiei OPCOM, peste un milion de MW pe perioada 1 iulie-31decembrie 2015 unei societăţi care face parte din grupul de firme care a băgat Hidroelectrica în insolvenţă. Contractul este de peste 50 de milioane de euro.

Interesant este că oferta companiei a fost de 184 de lei pe MWh însă a vândut cu mai mult, cu 194,10 lei pe MWh. Este cel mai bun preţ de pe bursă din ultimele luni. Tot ieri, pe OPCOM au fost încheiate contracte de vânzare de 166 de lei. Cumpărătorul este un „băiat deştept“, care a târât Hidroelectrica în insolvenţă, Alpiq Energy SE. Au mai licitat SC Gen I Bucharest Electricity Trading and Sales SRL şi Tinmar Ind. Directorul Diviziei Energetice din CEO, Aurel Medințu, declara că pachetul de peste un milion de megawatti este destinat exportului şi că la licitaţie vor participa doar firme străine. „În preţ este prinsă inclusiv taxa de cogenerare pentru două luni de tranzit doar pe graniţa de vest. Am făcut demersurile legale  pentru ca la acest pachet de energie să liciteze doar firmele străine”, declara Medințu.

Hidroelectrica a denunţat contractele cu Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie, companii locale ale grupului Alpiq Holding Ltd. Despre aceste firme s-a spus că ar fi controlate de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, cel care a pus bazele firmei Energy Holding. Practic, in spatele celor trei traderi, Alpiq RomIndustries (fost Buzmann Industries), Alpiq RomEnergie (fost EHOL Distribution) si Energy Holding, se afla "aceeaşi reţea de băieţi dşstepţi". Fostele Buzmann si EHOL au fost deţinute, înainte de preluarea de catre elvetienii de la Alpiq, de Bogdan Buzăianu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: