PREMIERĂ: Toţi directorii muncesc pe banii din şomajul tehnic

Directorii diviziilor, sucursalelor şi unităţilor de carieră din Complexul Energetic Oltenia au anunţat că vor intra în şomaj tehnic. Măsura este fără precedent deoarece în şomaj tehnic va fi şi directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Şomaj tehnic cu numele, pentru că toţi vor fi obligaţi să vină la serviciu.

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a confirmat că acum o săptămână Directoratul a decis ca toţi cei din conducerea companiei energetice să intre în şomaj tehnic. Şomaj tehnic în sensul că vor primi 75% din salariu, dar nu vor sta acasă, ci trebuie să vină la serviciu, a explicat Medinţu. El a mai spus că activitatea companiei nu va fi perturbată, dat fiind că toată conducerea va fi în şomaj şi în imposibilitatea de a semna documente. „Aşa este. Printr-o hotărâre de Directorat de la sfârşitul săptămânii trecute, cam o lună de zile, probabil două săptămâni în luna mai, două săptămâni în luna iunie, toate cadrele de conducere de la nivel de complex, sucursale, unităţi miniere vor fi plătite în şomaj tehnic. Toată lumea vine la lucru, şomajul tehnic presupune că eşti la dispoziţia angajatorului“, a explicat Aurel Medinţu. Pe de altă parte, membrii Directoratului, dar şi ceilalţi directori din companie vor fi la birou. „Va fi activitate normală. Sperăm să contăm pe solidaritatea tuturor cadrelor de conducere. Sperăm să nu avem rateuri de alea de şefi care zic că sunt în 75% şi nu mai vin la serviciu“, a mai spus Medinţu. Alţii privesc cu interes anunţul conducerii de a intra în şomaj tehnic, mai ales că membrii Directoratului au contracte de mandat, nu de muncă.

MUNCĂ

Directorii vor fi în şomaj tehnic în mai şi iunie. Dacă directorii vor fi în şomaj tehnic două săptămâni din iunie, în acea perioadă cel mai probabil va fi cerută „solidaritate“ şi din partea minerilor. Reamintim că până pe 5 mai toţi angajaţii complexului sunt în concediu de odihnă. Încă o săptămână, până pe 12 mai, vor mai sta în şomaj tehnic minerii de la Lupoaia, Roşiuţa, iar până la finalul lunii cei de la Berbeşti şi Husnicioara.

ŞOMAJ

Şomajul tehnic se aplică atunci când situaţia economică a firmei este grea şi nu poate susţine activitatea. În perioada de şomaj tehnic, compania are o serie de facilităţi fiscale. Nu plăteşte contribuţii de asigurări sociale şi pentru şomaj, contribuţia de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale, inclusiv contribuţia pentru concedii si indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate. Perioada de şomaj tehnic nu se consideră vechime în muncă.

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: