Giorgi (Minprest): Ruşeţ are ceva împotriva mea, nu ştiu în ce calitate

Directorul general al societăţii Minprest Serv Rovinari, Gabriel Giorgi, îi dă peste nas lui Ion Ruşeţ, după ce acesta din urmă l-a numit infatuat şi i-a adus critici în privinţa modului în care gestionează unitatea. Giorgi îl întreabă pe Ruşeţ ce calitate are în Minprest pentru a putea vorbi de situaţia din societate. „Ţin să-i aduc aminte domnului Ruşeţ că firma pe care a coordonat-o a intrat în insolvenţă şi faliment”, i-a replicat Giorgi.

Şeful Minprest i-a răspuns lui Ion Ruşeţ şi în legătură cu includerea sporului de vechime în salariul angajaţilor. Ruşeţ a spus că este incorect să se procedeze aşa şi că Giorgi a ales această variantă „să se infatueze, să obţină profit”. „În momentul în care s-au făcut negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă din 2013 s-a negociat cu partea sindicală, s-a ajuns la concluzia că este mai bine să se introducă sporul de vechime în salariu, pentru că dacă nu se introducea angajaţii Minprest nu mai puteau să aibă parte de primele ocazionale şi de tichete de masă. Au înţeles că este mai avantajos pentru angajaţi să se introducă în salariu. Nu este o infatuare a mea, am negociat acest lucru, n-am impus-o. Totul s-a făcut legal, CCM-ul respectiv a fost înregistrat la ITM”, a spus Gabriel Giorgi. 

Directorul Minprest a precizat şi faptul că impozitul la stat ajunge înapoi la CE Oltenia, în cea mai mare parte. „Profitul înregistrat în 2013, în proporţie de 85% se duce la stat, sume care se întorc la CEO şi 15% din profit este folosit ca fond de investiţii în Minprest. Deci nu se pierde nimic. Domnul Ruşeţ are ceva împotriva mea, nu ştiu în ce calitate. Nu are nicio calitate să vorbească despre ce se întâmplă în Minprest. Are o problemă pentru că o parte din activitatea pe care o presta Sind Jilţ a fost preluată de Minprest şi noi mergem foarte bine, nu avem probleme financiare, datorii cu salariile”, a spus Gabriel Giorgi.   

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: