CE Oltenia acordă burse pentru 180 de tineri

Şansă pentru aproape 200 de tineri din Gorj şi Dolj! Pot prinde un loc de muncă în cadrul Complexului Energetic Oltenia, dacă optează pentru învăţământul dual.

CE Oltenia va sprijini 180 de elevi în anul şcolar următor. Cu toţii vor primi burse în fiecare lună şi vor avea prioritate la angajare după ce vor absolvi cursurile.

Compania energetică va finanţa calificarea profesională în meserii specifice activităţilor de producere a energiei electrice şi extracţiei de lignit. În perioada de trei ani de studii, elevii primesc câte o bursă lunară în valoare de 200 lei, o bursă de performanţă anuală de 300 de lei pentru primii cinci elevi merituoşi din clasă, echipamente de protecţie şi prioritate la angajare după ce vor absolvi cursurile. La finalul studiilor, elevii primesc certificate de calificare recunoscute în Uniunea Europeană.

Colegiul Tehnic din Mătăsari va avea 30 de locuri pentru calificarea de electrician exploatări miniere, Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” din Rovinari va avea o clasă cu 30 de locuri pentru mecanic utilaje şi instalaţii în industrie, iar Liceul Energetic din Târgu Jiu va avea 30 de locuri disponibile pentru cei care vor să se califice ca operatori cazane.

La Colegiul Tehnic Motru vor fi tot 30 de locuri pentru sudori, iar la Liceul Tehnologic din Turceni vor fi 30 de locuri într-o clasă de lăcătuş construcţii mecanice. Alte două clase vor fi înfiinţate la Colegiul Energetic din Craiova.

Înscrierile se fac la fiecare instituţie de învăţământ în parte.

Galerie foto


Vizualizări: 1,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: