Rămas fără ore, adjunctul ISJ Gorj, detaşat la CNTV

Mare parte dintre dascălii gorjeni afectaţi de restrângerea activităţii în unităţile la care sunt titulari au reuşit să-şi completeze norma didactică la alte şcoli. Printre cei care şi-au rezolvat situaţia se află şi Daniel Mocioi, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.

Nu mai puţin de 29 de dascăli au fost afectaţi de restrângerea activităţii, urmare a scăderii numărului de elevi în şcolile unde sunt titulari şi, cu două excepţii, aceştia au reuşit să-şi completeze norma didactică la alte unităţi de învăţământ. „Aceste restrângeri au fost soluţionate prin detaşare în interesul învăţământului, fie prin repartizare în şedinţa publică, rămânând două profesoare de limba şi literatura română să rezolve situaţia de restrângere în etapele următoare de mobilitate deoarece dumnealor au refuzat să opteze pentru posturile vacante sau rezervate existente în lista de posturi până în acest moment”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.   

Şi Daniel Mocioi, inspectorul general adjunct al ISJ Gorj, a fost unul dintre cei afectaţi de restrângerea activităţii. Mocioi este titular la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, pe disciplina Limba şi literatura română, iar la acest liceu va mai preda în anul şcolar 2018-2019 doar 4 ore. Mocioi a fost detaşat în interesul învăţământului, pentru completarea normei didactice, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, unde a primit 14 ore din cele 16 disponibile. În cazul său, este o soluţie temporară, spun cei de la inspectorat. „În cazul domnului Mocioi, nu a fost restrângerea soluţionată şi este detaşare în interesul învăţământului pentru restrângere nesoluţionată. Temporar este la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu»”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Postul pe care s-a titularizat temporar Mocioi este rezervat, făcând obiectul unui litigiu.

În următoarea etapă de mobilitate, pe lista posturilor vacante sau rezervate o să apară şi cel al directoarei Şcolii Gimnaziale Albeni, Oana Botanciu, aflată în prenatal. Postul său, de învăţător, a fost trecut pe listă abia după ce aceasta a sesizat ISJ Gorj.  

Vizualizări: 3,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: