Viorel Gârbaciu, plâns de sute de oameni. Condus pe ultimul drum în aplauze

Maestrul Viorel Gârbaciu a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane. Fie că au fost şefi de instituţii ori oameni simpli care l-au cunoscut ori urmărit pe Viorel Gârbaciu, cu toţii au vrut să fie alături de familia îndurerată şi să-şi ia un ultim rămas bun de la apreciatul om de cultură.

Slujba de înmormântare a avut loc joi la biserica din centrul oraşului. Viorel Gârbaciu a fost înmormântat la Cimitirul Municipal. L-au condus pe ultimul drum artişti, directori de instituţii, oameni pe care i-a îndrumat sau simplii târgujieni. Printre cei care i-au adus un ultim omagiu a fost interpretul de folk Dan Vană, un prieten foarte apropiat al familiei Gârbaciu.

Dan Vană a avut multe proiecte alături de fostul director al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu şi abia şi-a stăpânit emoţiile. „Mi-a fost un prieten adevărat. Ne cunoaştem de 30 de ani şi am participat împreună la zeci de activităţi şi îl regret veşnic. Acum e prea trist momentul. Viorel are sute de realizări, sute de proiecte finalizate, proiecte care pot să meargă mai departe pentru Târgu Jiu şi pentru Gorj. Acum nu avem decât să-l plângem şi să ne gândim la el”, a spus Dan Vană.

În aplauze şi pe muzica unuia dintre tarafurile pe care le-a susţinut. Aşa a fost condus maestrul Gârbaciu pe ultimul drum. Viorel Gârbaciu a murit la vârsta de 69 de ani, în spitalul din Târgu Jiu, după o lungă luptă cu boala. „Un om deosebit, un scriitor talentat, a condus activitatea culturală şi artistică a judeţului şi a dus la bun sfârşit activităţi de esenţă. A fost un om modest şi îngăduitor”, este imaginea pe care o vor păstra în suflet cei care l-au condus pe ultimul drum.

Galerie foto


Vizualizări: 1,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: