CE Oltenia acordă „sporul de nevastă”. Cine sunt beneficiarele!

Pandurul a cerut oficial lista cu cele 21 de persoane despre care Laurenţiu Ciurel a spus că au fost identificate cu salarii artificial mărite. Complexul Energetic Oltenia nu a răspuns solicitării noastre, dar sesizările din partea cititorilor se ţin lanţ. Ioana Răuţ nu este singura „nevastă” al cărei salariu a fost mărit nejustificat. Directorul Ciurel susţine că vor răspunde cu funcţia toţi cei care au comis abuzuri, dar deocamdată a demis doar un subaltern care îi stătea în gât. Interesant este că pe listă figurează şi soţia unui poliţist care are în cercetare un dosar penal referitor la şefi din complex, fapt care ar trebui să atragă atenţia organelor de urmărire penală.

Conducerea CE Oltenia susţine că a aflat din presă de faptul că Ioana Răuţ, soţia directorului de Resurse Umane Ion Răuţ, a primit abuziv un plus de 700 de lei la salariu. Ciurel a anunţat şi măsura luată, demiterea lui Cosmin Ceauşescu, directorul Carierei Jilţ Sud.

Cititorii Pandurul, probabil încurajaţi de promptitudinea cu care Ciurel ia măsuri împotriva abuzurilor, au sesizat şi alte situaţii de neveste favorizate. Pe adresa redacţiei au ajuns ieri două sesizări. Prima se referă la majorarea salariului Adelei Morie, soţia şefului de post de la Târgu Cărbuneşti. Aceasta este consilier juridic şi are un salariu mai mare decât mulţi ingineri, scrie un cititor. „Un abuz mai mare decât în cazul Ioanei Răuţ, la Jilţ Sud, este cel de la Jilţ Nord unde consilier juridic, Adela Morie, a primit in luna ianuarie 509 lei la salariu, iar din aprilie a mai primit 407 lei, deci 916 lei in doua luni si jumătate. Aceasta a ajuns la nici 2 ani de la angajare, să aibă salariul mai mare decât mulţi ingineri, economişti sau consilier juridic cu vechime si experienţă“, scrie un cititor Pandurul.

Un al caz este cel al soţiei directorului de la Cariera Lupoaia, Constantin David.   Cristina David ar fi primit de la soţul său şase clase de salarizare în plus. Directorul David nu a răspuns ieri la telefon pentru a da un punct de vedere, care oricum a fost solicitat oficial conducerii CE Oltenia, prin Biroul de presă. Sperăm ca şi în aceste cazuri verificările să fie operative şi să se lase cu măsuri.

Directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că în urma controlului în toate sucursalele au fost identificate doar 21 de cazuri similare cu al Ioanei Răuţ. Pandurul a solicitat lista cu aceste persoane, însă până acum nu ne-a fost furnizată.

Ceauşescu demis politic, urmează Braia?

Primarul liberal din Turceni, Dumitru Gâlceavă, a declarat ieri la Radio Infinit că schimbarea lui Cosmin Ceauşescu de la Jilţ a fost politică. Primarul spune că nu crede că Ceauşescu a majorat, de capul lui, salariul soţiei lui Ion Răuţ.

„Este o măsură nelalocul ei. Eu nu cred că a majorat salariile singur, fără cunoştinţa unora din conducerea Complexului Oltenia. Poate fi şi o demitere politică. Nu sunt de acord cu această decizie, cred că e o măsură pripită.  Exista varianta de reducere a salariului, de imputare a sumelor. Domnul director e mai vocal, spune lucrurilor pe nume şi s-ar putea ca asta să stea în spatele demiterii”, acuză Gâlceavă. Surse din cadrul companiei spun că la rând, pe lista demişilor, este directorul de la Peşteana, Alexandru Braia. Acesta este tot liberal şi este directorul din pricina căruia primarii liberali anunţau o revoluţie în USL, atunci când acesta a fost transferat de la Rovinari la Roşia. Ulterior a ajuns la Peşteana, dar se pare că directorul general este nemulţumit de activitatea sa.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: