Ponta, Şova, Dolineaschi, trei lideri legaţi de aceeaşi maşină

Premierul Victor Ponta nu îşi promovează numai rudele în funcţii, ci şi persoanele cu care face diverse tranzacţii. Noul secretar general al PSD va fi Andrei Dolineaschi, un deputat de Dorohoi care anul trecut a achiziţionat un Mitsubishi de la premier. Maşina a aparţinut iniţial casei de avocatură „Şova şi asociaţii”, care l-a sponsorizat pe copilotul Ponta, iar Dan Şova a devenit între timp ministru.

Principalul partid de guvernământ din România îl va avea de acum încolo în funcţia de secretar general pe un tânăr deputat de Botoşani, Andrei Dolineaschi, aflat deja la al doilea mandat în Parlamentul României. Numele acestuia nu spune, deocamdată, prea mult alegătorilor din Gorj, dar are legătură cu principalul politician „născut” în ultimii ani pe malul Jiului. Victor Ponta l-a preferat pe acesta în funcţia de secretar general al PSD, Dolineaschi fiind nimeni altul decât cel care în urmă cu nici un an cumpăra de la deputatul de pe colegiul 6 şi proaspăt premier la acea vreme contractul de leasing al maşinii de teren pe care acesta o avea.

În 2008, când a fost ministru pentru relaţia cu Parlamentul, Ponta şi-a achiziţionat o maşină de 33.000 de euro, la care a achitat ratele până anul trecut, când a devenit prim-ministru şi era evident că nu o să mai prea aibă nevoie de o maşină personală nici măcar pentru cursele auto. Cel care a preluat contractul de leasing al maşinii lui Ponta a fost Dolineaschi, prea puţin cunoscut opiniei publice la vremea respectivă. Între timp, el a devenit secretar general adjunct al PSD, iar acum se pregăteşte să devină secretar general al partidului.

Dolineaschi ar fi trebuit să devină secretar general al PSD prin vot al participanţilor la Congresul partidului. La recentul Congres însă al PSD, plenul a modificat Statutul partidului astfel încât secretarul genera să poată fi numit la nivelul Comitetului Executiv. Funcţia respectivă a fost ocupată în trecut de actualul vicepremier Liviu Dragnea, care a devenit după Congres preşedinte executiv al partidului, fiind omul de încredere al lui Ponta.

Maşina a aparţinut iniţial Casei de avocatură Şova

Maşina care a fost cumpărată anul trecut de Dolineaschi a aparţinut iniţial casei de avocatură „Şova şi asociaţii” şi a fost dată drept sponsorizare deputatului Ponta, pentru a o folosi ca maşină de curse, după cum rezultă din declaraţiile de avere ale acestuia din 2008 şi începutul lui 2009. Este vorba de un Mitsubishi Lancer. Interesant este că Şova a negat faptul că l-a sponsorizat pe Ponta cu maşina, deşi acesta este cuvântul folosit de actualul premier în declaraţia de avere. Şova a precizat anul trecut pentru Mediafax că a fost un contract de comodat, prin care Ponta putea folosi maşina în cursele de raliuri. Şova a afirmat că maşina respectivă aparţinea firmei, intenţia lui fiind să o folosească personal. Ulterior, "Şova şi asociaţii" a vândut maşina către BCR Leasing, pentru suma de 144.000 lei, de unde a ajuns din nou la Victor Ponta, în leasing. Traseul acestei maşini a făcut obiectul unei investigaţii ANAF, pe vremea când instituţia era condusă de Sorin Blejnar.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: