Nicu Sarcină: Contractul de deszăpezire cu CNADNR nu este reziliat

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) nu a reziliat contractul de deszăpezire încheiat cu firma Coremi, potrivit declaraţiei făcute de patronul Nicu Sarcină. Spusele acestuia au fost confirmate şi de către şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Gorj, care a recunoscut că nu s-a semnat rezilierea contractului. Asta după ce directorul CNADNR Narcis Neaga a declarat zilele trecute că rezilierea s-a produs, iar ieri a refuzat să comenteze.

Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, s-a grăbit în a face declaraţii eronate. În urmă cu două zile, acesta a spus că a fost reziliat contractul de deszăpezire încheiat cu firma Coremi. „Nu şi-au respectat obligaţiile din contract, nu au prezentat utilajele, nu au făcut dovada că au cu ce să intervină în caz că situaţia ar impune-o şi, ca urmare, am reziliat contractul, aşa cum anunţasem anterior. Nu se joacă nimeni cu asemenea lucruri”, a precizat Neaga. Declaraţia sa este contrazisă de patronul Nicu Sarcină. „Nu s-a reziliat nici un contract, aşa vor probabil cei de la Drumuri. Noi avem utilaje, dar nu le-am urcat la Rânca pentru că nu a fost nevoie de ele. Nu a nins suficient ca să fie nevoie de deszăpezire, iar în perioada asta utilajele au fost folosite pentru onorarea altor contracte”, a declarat Nicu Sarcină.

Şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Gorj a recunoscut că nu s-a semnat rezilierea contractului de deszăpezire. „Într-adevăr, nu a fost semnat contractul de reziliere. S-au făcut însă paşii premergători acestei proceduri. S-au dat notificări, penalităţi şi preaviz. Termenul de preaviz a expirat în data de 20 noiembrie, iar astăzi (nr.-joi) am trimis la Consiliul de Administraţie al CNADNR propunerea de reziliere a contractului. Până la rezilierea contractului procedurile permit ca firma Coremi să aducă utilajele la Rânca, dar cu penalităţi”, a declarat Ion Tudor. Acesta a mai precizat că există posibilitatea să se revină asupra deciziei de reziliere a contractului. „Au mai fost situaţii în care firmele s-au conformat după ce au fost zgândărite. Să dea Dumnezeu ca şi firma Coremi să se conformeze şi să se mobilizeze pentru a nu se rezilia contractul, noi am fost îngrijoraţi din cauză că s-au mişcat foarte greu. Deja au urcat două IMOG-uri la Rânca”, a menţionat Ion Tudor.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: