Prospectul vaccinului Moderna, făcut public

Comitetul naţional de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri, că prospectul vaccinului Moderna împotriva COVID-19 a fost autorizat condiţionat în Uniunea Europeană şi poate fi consultat în limba română.

La capitorul ”Atenţionări şi precauţii”, prospectul menţionează, printre altele, că nu se cunoaşte durata protecţiei conferite.

Vaccinul Moderna este un vaccin utilizat pentru a preveni boala COVID-19 cauzată de virusul SARS-CoV-2. ”Acesta este administrat adulţilor cu vârsta de peste 18 ani. Substanţa activă din COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifică proteina de suprafaţă a SARS-CoV-2. ARNm este integrat în nanoparticulele lipidice SM-102. Deoarece COVID-19 Vaccine Moderna nu conţine virusul, acesta nu vă poate transmite boala COVID19”, se mai arată în prospect. 

”Înainte de a vi se administra COVID-19 Vaccine Moderna, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale dacă: - Aţi avut orice reacţie alergică severă, care v-a pus viaţa în pericol, după orice alt vaccin administrat injectabil sau după ce vi s-a administrat anterior COVID-19 Vaccine Moderna. - Aveţi un sistem imunitar slăbit sau compromis - Aţi avut un episod de leşin în urma unei injecţii administrate în trecut - Aveţi o tulburare de sângerare - Aveţi febră mare sau infecţie severă; cu toate acestea, vi se poate administra vaccinul dacă aveţi febră uşoară sau o infecţie a căilor respiratorii superioare, de exemplu o răceală. - Aveţi oricare altă boală gravă - Aveţi anxietate legată de administrarea de injecţii”, se mai arată în prospect.

De asemenea, în document se precizează că, ”la fel ca în cazul oricărui alt vaccin, este posibil ca schema de vaccinare cu două doze de COVID-19 Vaccine Moderna să nu protejeze toate persoanele cărora le este administrat şi nu se cunoaşte durata protecţiei conferite”.

Vizualizări: 2,470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: