CE Oltenia execută silit Colterm pentru cărbunele livrat iarna trecută

Complexul Energetic Oltenia a câștigat în octombrie un proces cu Colterm Timișoara, pentru plata cărbunelui livrat iarna trecută. Executarea silită ar putea fi făcută într-o perioadă în care timișorenii trec printr-o perioadă extrem de grea, fiind lăsați fără apă caldă și căldură de Colterm, societate care nu are bani cu care să cumpere cărbune sau gaze naturale.

Tribunalul Timiș a obligat pe 12 octombrie compania locală de termoficare din Timișoara, Colterm, să plătească 3,6 milioane de lei în termen de 20 de zile către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA. Decizia este executorie, dar nu și definitivă.

„Admite cererea având ca obiect ordonanţă de plată formulată de creditoarea Societatea Complexul Energetic Oltenia, în contradictoriu cu debitoarea Compania locală de termoficare COLTERM SA. Obligă pe debitoare la plata către creditoare, în termen de 20 de zile de la comunicarea ordonanţei de plată, a sumei de 3.614.045,05 lei reprezentând contravaloarea cantităţii de lignit energetic furnizat, accize şi corecţii preţ pentru perioada decembrie 2020-februarie 2021. Obligă pe debitoare la plata către creditoare a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea în anulare se va depune la Tribunalul Timiş. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 12.10.2021”, a fost decizia Tribunalului Timiș.

Vizualizări: 2,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: