CE Oltenia, fără economie la fondul de salarii? „Totul se va calcula după 31 decembrie”

Economia la fondul de salarii la Complexul Energetic Oltenia ar putea să fie inexistentă. Încă nu s-au făcut calcule. Este prea devreme pentru astfel de estimări pentru că primele se vor face abia la începutul anului viitor. Cu toate acestea, sunt voci din rândul sindicatelor care susțin că este foarte posibil ca, în acest an, să nu mai fie nicio economie la fondul de salarii mai ales că, de câteva luni, lefurile sunt plătite tot din ajutorul primit de companie în primăvară pentru achiziția de certificate de dioxid de carbon.

Nelu Roșca, liderul de la Cariera Roșiuța, susține că încă nu s-a discutat despre economia la fondul de salarii și că primele discuții se vor purta abia după ce se va trage linie la finalul acestui an. “Din bugetul aprobat pentru 2020, a trebuit să fie făcută o rectificare pentru că nu puteam îndeplini producția de energie și de cărbune. Va fi o primă discuție în ceea ce înseamnă rezerva la fondul de salarii. Cei din administrație lucrează în acest sens. Nu cred că se va lua o decizie cu privire la suma ce va reveni fiecărui salariat, dar totul se va calcula după 31 decembrie”, a spus Nelu Roșca, la Târgu Jiu TV.

Acesta a dat asigurări că salariile și primele vor fi încasate fără probleme, așa cum este notat în Contractul Colectiv de Muncă. “Situația era catastrofală dacă nu ne asigura ajutorul de 250 de milioane sau banii care urmează să intre în această companie. Altfel, era în faliment această companie. Rectificarea bugetului s-a discutat și administrația o va prezenta. Primele vor fi asigurate oamenilor, că sunt reglementate prin Contractul Colectiv de Muncă. Din acest punct de vedere, sigur nu vor fi probleme”, sunt asigurările venite de la liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța.

În alți ani, în această perioadă a anului deja se făceau calcule pentru prima tranșă din economia la fondul de salarii, care era dată în decembrie, a doua tranșă fiind dată în ianuarie.

Vizualizări: 4,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: