CE Oltenia îi mulţumeşte fostului ministru Petcu. Motivele!

Complexul Energetic Oltenia a făcut un bilanţ al realizărilor de anul trecut, scoţând în evidenţă sprijinul primit de la fostul ministru al Energiei, Toma Petcu. Anul 2017 a fost primul cu profit din istoria de cinci ani a companiei, a fost anul în care au fost deblocate fondurile din Planul Naţional de Investiţii, anul în care au fost aprobate investiţii pentru modernizarea unor blocuri energetice.

Complexul Energetic Oltenia anunţă într-un comunicat că anul 2017 a fost cel în care a redobândit poziţia de campion energetic. Comunicatul este ţinut pe contribuţia pe care a avut-o Ministerul Energiei. Astfel, compania face referire la îmbunătăţirea cadrului legislativ, dar şi la susţinerea unor investiţii.

„Ministrul Energiei a susţinut importanţa investiţiilor pentru siguranţa sistemului energetic naţional şi pentru stabilitatea locurilor de muncă.
Spre exemplu, investiţia având ca obiectiv «Reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit, la S.E. Işalniţa», cuprinsă în Planul Naţional de Investiţii – PNI, a fost începută şi finalizată în anul 2017. De asemenea, este de menţionat implicarea ministerului în deblocarea investiţiilor necesare electrocentralelor de la Turceni şi Rovinari”, se arată în comunicatul CEO.

Compania arată şi faptul că în 2017 a devenit funcţional mecanismul PNI, pe final de an intrând în conturile societăţii 6,2 milioane de lei. „CE Oltenia depusese încă din anul 2014 primele cereri în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile pentru investiţiile companiei cuprinse în PNI, respectiv: «Reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr.4 de 330 MW, pe lignit – SE Rovinari» şi «Reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit – SE Işalniţa»”, arată sursa citată.

CEO subliniază şi faptul că ministerul a aprobat armonizarea şi echilibrarea salarială la nivelul CE Oltenia, „susţinând necesitatea unei recompensări corecte a muncii fiecărui salariat potrivit aportului şi contribuţiei aduse în realizarea obiectivelor majore ale companiei”.

O parte din acţiunile CE Oltenia întreprinse cu sprijinul Ministerului Energiei în 2017 au avut rezultate imediate, restul urmând a se concretiza în anii următori.
CE Oltenia a transmis mulţumiri fostului ministru Petcu, dar arată că se bazează „pe susţinerea noului ministru care va gestiona cu profesionalism domeniul energetic, dl. Anton Anton”.

Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: