CE Oltenia împlinește astăzi opt ani

Complexul Energetic Oltenia împlinește astăzi opt ani. Pe 31 mai 2012, compania s-a înființat prin fuziunea Societății Naționale a Lignitului Oltenia și a celor trei complexuri energetice Rovinari, Turceni și Craiova.

"De-a lungul celor opt ani de funcționare, compania a trecut prin momente dificile, dar și prin
momente remarcabile, atunci când minerii și energeticienii au ținut „sus” Sistemul Energetic Național. Avem convingerea că toți cei care ne desfășurăm activitatea în această companie ne dorim un viitor sigur și mult mai bun, pentru noi și pentru toți cei care își desfășoară activitatea alături de societatea noastra", a transmis Directoratul societății energetice, alături de urări de bine tuturor minerilor și energeticienilor care își desfășoară activitatea în cadrul acestei companii. 

O companie greu încercată până acum, cu pierderi de peste un miliard de euro de la înființare și până acum, dar și cu un viitor incert.

CE Oltenia va beneficia în următorii ani de fonduri europene pentru a trece producția de energie de pe cărbune pe gaze, ceea ce va implica închiderea rând pe rând a carierelor minere. Cel puțin un sfert dintre cei 12.000 de salariați ai companiei vor împlini vârsta de pensionare în mai puțin de patru ani.

Vizualizări: 1,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: