Gata cu provizoratul? Supraveghetori pe 4 ani la CE Oltenia

Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor decide, pe 12 iunie, dacă vor declanșa procedura de selecție a membrilor Consiliului de Supraveghere conform OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Convocatorul AGOA a fost completat la solicitarea Ministerului Economiei și Energiei. Se dorește ca societatea să fie condusă de supraveghetori cu mandate de 4 ani, pentru a se asigura o stabilitate în decizii.

Procedura va fi derulată de către supraveghetorii care vor fi aleși în aceeași ședință a acționarilor din 12 iunie. Aceștia vor avea mandate de 4 luni și nu este exclus să fie păstrate și câteva persoane din vechea conducere. Actualilor șefi le expiră contractele de mandat.

În cel mult 15 zile de la publicarea convocării, acționarii reprezentând cel puțin 5% din capitalul social pot formula propuneri de candidatură, potrivit convocatorului.

Directoratul CE Oltenia este format din 5 membri, conform deciziei Consiliului de Supraveghere din data de 13 mai, respectiv: Daniel Burlan – președinte, Constantin Bălășoiu, Grigore Popescu, Valentin Pătran și Lăcrămioara Diaconu Pințea– membri.

Un nou Consiliu de Supraveghere, cu mandat de 4 ani, va putea alege un Directorat care să nu mai fie provizoriu.

Galerie foto


Vizualizări: 3,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: