Maistru concediat disciplinar, reangajat la CE Oltenia. Ia o căruță de bani!

Un fost salariat al Complexului Energetic Oltenia este reangajat în companie, printr-o decizie definitivă a instanței de judecată. Este vorba de Constantin Berescu, conducător formaţie de lucru la secţia electrică din cadrul Carierei Roşiuţa. Instanța a decis ca maistrul să beneficieze și de salariile restante. Și suma nu este una deloc de neglijat.

Maistrul a fost concediat disciplinar în anul 2014, în urma scandalului pontajelor fictive de la Cariera Roşiuţa. Și asta abia după ce DIICOT a descoperit că un lăcătuș mecanic a fost pontat ani la rând ca fiind prezent la serviciu, deși ocupația lui reală era aceea de proxenet.

Atunci, CE Oltenia a făcut mai multe anchete la Roșiuța și așa a aflat că inclusiv maistrul Constantin Berescu trăgea chiulul la serviciu. Bărbatul a și fost reținut pentru 24 de ore, pentru înșelăciune, fiind acuzat că a încasat drepturi salariale nemeritate în sumă totală de 117 mii lei. Mai precis, lui Berescu i s-a imputat faptul că, în perioada 2012-2014, a stat mai mult pe acasă, deși era pontat ca fiind la serviciu în fiecare zi.

Iar munca „pe hârtie” i-a atras concedierea, astfel că maistrul a început lupta în instanță împotriva companiei.

„Cine îmi ponta oamenii, cine le dădea de lucru? Vă daţi seama că am semnături în fiecare zi, la intrare, la ieşire. (...) Mi-au desfăcut contractul pentru reţinerea pentru 24 de ore şi că nu am fost la serviciu. Eu o să aduc alte argumente, pentru că altfel nu mai făceam acţiune în instanță“, a declarat Berescu, la vremea respectivă, pentru Pandurul.

Triplă victorie

Între timp, procurorii din Motru au decis să nu înceapă urmărirea penală în dosarul de înșelăciune, astfel că Berescu a avut pretext să reia procesul privind concedierea sa.

Pe 5 decembrie 2019, Tribunalul Gorj a dispus ca maistrul Berescu să fie reîncadrat la CE Oltenia. Și nu oricum. Instanța a obligat fostul angajator să-i achite salariile din urmă, pe mai bine de cinci ani.

„Anulează decizia nr. 4267/09.09.2014 emisă de pârâtă. Repune părţile în situaţia anterioară emiterii acestei decizii, prin reintegrarea reclamantului pe postul deţinut anterior. Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul începând cu data de 15.09.2014 şi până la data reintegrării efective. (...) Cu apel în 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Gorj”, a decis Tribunalul Gorj.

Nemulțumit de această decizie, CE Oltenia a atacat sentința, iar Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în acest caz. „Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta să plătească intimatului suma de 500 lei cheltuieli de judecată – onorariul avocatului. Definitivă”, este soluția pe scurt a instanței, dată pe 27 mai.

După concedierea din CE Oltenia, Berescu a anunțat că se ocupă de afacerea sa agricolă din județul Mehedinţi.

Galerie foto



Vizualizări: 7,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: