CE Oltenia, licitație pentru „spionarea“ concurenților din piață

CE Oltenia a lansat o licitație pentru achiziția de servicii de analiză și prognoză a producției de energie eoliană și solară, dorind să aibă estimări, din timp, cu privire la producția principalilor concurenți, producătorii de energie din surse regenerabile.

Complexul caută o firmă care să-i spună în avans ce producții au concurenții din piață astfel încât să poată aproxima momentele când energia sa „ar avea loc” în piață, inclusiv din punct de vedere al prețului, pentru a-și putea planifica mai judicios activitatea de producție și tranzacțiile de pe bursa de energie OPCOM, scrie profit.ro. „Având în vedere influența majoră a producției de energie regenerabilă asupra prețului energiei, CE Oltenia intenționează achiziționarea unui serviciu de analiză și prognoză a producției de energie solară și eoliană din România. Conținutul și opțiunile platformei dezvoltate vor fi adaptate cerințelor existente în tranzacțiile de pe piața de energie”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Potrivit documentului citat, prognozele vor trebui să cuprindă un interval de minimum 7 zile, cu 24 de intervale orare, indicându-se limitele intervalului în care poate varia prognoza emisă. Aplicația trebuie să permită utilizatorului să modifice intervalul prognozat, care poate fi cuprins între una și minimum 7 zile.

Contractul va fi semnat pe o perioadă de un an, iar valoarea acestuia este estimată la 17.000 lei, TVA inclusă.

Vizualizări: 1,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: