Tarife majorate la o firmă a Consiliului Local Târgu Jiu

Societatea Edilitara, care se ocupă de curățenie şi deszăpezire la nivelul municipiului Târgu Jiu, a majorat tarifele de la 1 martie. Începând din acest an, Edilitara plătește 80 de lei pentru fiecare tonă depozitată la groapa orașului. Pe acest considerent, dar și ca urmare a majorării salariului minim pe economie, societatea a majorat cu aproape 20% tarifele practicate. „Am 8,5 tone pe zi contract pentru a duce la groapa de gunoi. Tot ce măturăm, golim coșurile din oraș, este mult. Este vorba de toate străzile, se adună”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societății Edilitara.

Edilitara va încasa 38,81 lei pentru o mie de metri pătraţi măturați manual față de 30,63 lei cât percepea până acum. Pentru întreținere curățenie pe străzi și trotuare, Edilitara va aplica un tarif de 19,38 lei pentru o mie de metri pătraţi față de 13,01 lei cât era până acum. Și pentru cositul mecanic, Primăria Târgu Jiu va plăti mai mult. Aici tariful a crescut de la 17,67 lei/100 mp la 22,82 lei/mp. Totodată, pentru folosirea unei autobasculante de 8 tone, primăria va plăti 19,5 lei/oră, la care se mai adaugă alți 4,42 lei per km.

De anul viitor, taxa de depozitare la groapa de gunoi va crește la 120 lei și automat Edilitara va majora tarifele percepute Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: