Ce le-a promis Vișan sindicaliștilor CEO

Câțiva lideri sindicali din cadrul Federației Naționale Mine Energie, în special de la Termo Rovinari, au mers vineri, 10 martie, la sediul CE Oltenia, pentru a cere explicații supraveghetorilor, dar și secretarului de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan. Aceștia au vrut să afle motivul pentru care investiția privind modernizarea grupului 5 de la Termo Rovinari a fost scoasă din Planul Național de Investiții. Oficialul din Ministerul Energiei le-a dat liderilor sindicali un răspuns care i-a liniștit de moment.

La întâlnirea cu Doru Vișan au luat parte Marius Ursu, Doru Crăete, Ionel Dragotă, Stelian Olteanu și Manu Tomescu, lideri de sindicat la Termo Rovinari. Prezent la discuții a fost și președintele FNME, Dumitru Pîrvulescu. Cu toţii au cerut socoteală secretarului de stat Vişan, dar și supraveghetorilor CEO, după ce au aflat că investiția privind modernizarea grupului 5 de la Termocentrala Rovinari nu ar mai fi prinsă în Planul Național de Investiții (PNI). Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a aprobat investiția la acest grup încă de anul trecut, însă lucrările nu au fost demarate până acum. Cei din conducerea companiei, dar și Doru Vișan i-au liniștit pe sindicaliști. Le-au comunicat că vor cere finanțare prin PNI pentru această investiție.  Deşi CE Oltenia nu-și poate permite o astfel de investiție, ei au promis că lucrările vor fi demarate. „Ne-a asigurat că grupul 5 se va face și că nu a fost scos niciodată de pe PNI. Noi ne-am îngrijorat, pentru că exista zvonul acesta. Au probleme cu finanțarea, dar au credit bancar. Domnul Vișan ne-a asigurat că anul acesta vor începe lucrările. Au avut probleme în privința finanțării, dar, în rest, sunt licitațiile făcute, unele contracte pe lucrări sunt semnate. A spus să nu ne îngrijorăm în privința aceasta, pentru că, din punctul său de vedere, grupul 5 este prima prioritate a Complexului Energetic Oltenia”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședinte al Sindicatului Energia Rovinari.

Lucrările de modernizare a grupului 5 sunt programate pentru a fi realizate etapizat, pe ani, și ar trebui încheiate până în 2020. Conform planurilor inițiale, modernizarea acestui bloc energetic trebuia încheiată în 2019. 

Vizualizări: 1,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: