Gorj: A scăzut rata șomajului pe perioada stării de urgență

Situație neobișnuită în județul Gorj. Rata șomajului a înregistrat o scădere în perioada stării de urgență, nefiind desigur luat în calcul șomajul tehnic.

Mii de șomeri erau înregistrați în perioada stării de urgență, iar rata șomajului nu era mai mare de 3% în luna aprilie. Datele au fost făcute publice de către Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Șeful instituției, Romeo Chiriac, spune că, de la lună la lună, procentul este mai mic. ”Rata șomajului este de 3% în lua aprilie, față de luna martie când a fost 3,18%. De asemenea, în luna februarie rata șomajului era în procent de 3,23%, mai mică față de luna ianuarie”, a spus Romeo Chiriac, șeful AJOFM Gorj.

Situația se va schimba însă, în rău. Din păcate, sunt multe firme care au notificat AJOFM Gorj că salariații care se aflau în șomaj tehnic nu vor mai avea parte de acest sprijin din partea statului, dar nici la locul de muncă nu se mai pot întoarce, urmând să intre în șomaj.

Instituția de la Gorj a efectuat plăți în sumă de peste 26 milioane de lei pentru șomajul tehnic, fiind vorba despre 20.207 angajați.

Vizualizări: 699

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: