CE Oltenia: Minerul care s-a sinucis a avut o mărire salarială!

Conducerea CE Oltenia şi-a exprimat ieri regretul profund pentru "gestul extrem al domnului ing. Iulian Gheţa, adjunct sef sector – UMC Tismana, fiind alături de familia îndurerată". Totodată, într-un comunicat postat pe site se menţionează că salariul acestuia crescuse în aprilie şi dezaprobă încercarea de manipulare a opiniei publice "prin asocierea acestui eveniment tragic cu reducerile salariale aplicate unei părţi a personalului TESA sau cu reducerea săptămânii de lucru în luna iunie".

Tatiana Gheţea, soţia celui decedat, este cea care a declarat presei că reducerea programului de lucru pe luna iunie l-a afectat pe soţul ei, care nu ar fi avut alte probleme. Nimeni nu a făcut referire la faptul că angajatului i s-ar fi tăiat salariul în aprilie. Aşa că replica dată de CE Oltenia este de neînţeles. „La serviciu, zicea că o să-i taie din bani, pentru că aşa le taie la toţi. În loc de cinci zile, treceau la săptămâna de lucru de patru zile. Eu i-am zis că o să ne descurcăm şi cu banii ăştia, că avem casă, avem unde să stăm, copiii sunt mari. Dar el era afectat. Zicea că este îngrijorat pentru ce o să urmeze, nu neapărat pentru cele patru zile din iunie”, a spus Tatiana Gheţea. Chiar şi ieri, văduva îndurerată a vorbit despre faptul că soţul ei era îngrijorat din cauză că nu ştia cum va plăti toate ratele, dacă va pierde 700-800 de lei la salariul din iunie. „Avem rată la maşină, CAR, descoperire de card. Am făcut creditele pentru că se puteau face, iar acum se întreba cum o să le plătim dacă îi taie din salariu”, a spus Tatiana Gheţea.

Dar, CE Oltenia spune că leafa omului a crescut. "Menţionăm ca domnul Iulian Gheţa semnase contractul individual de muncă, fiind promovat în funcţia de adjunct şef sector UMC Tismana, începând cu data de 01.04.2013, ceea ce implica o creştere salarială cu trei clase, respectiv o creştere de la valoarea salariului brut de 4.530 lei, deţinut anterior, la suma de 4.816 lei. Conform Contractului Colectiv de Munca, societatea va acorda familiei ajutoarele financiare prevăzute in caz de deces, cat si posibilitatea angajării unui membru al familiei. Conducerea  si colectivul  CE Oltenia transmite sincere condoleanţe familiei si aduce un pios omagiu fostului nostru coleg". CE Oltenia a dat publicităţii şi documentul care să ateste că lui Iulian Gheţea i-a fost majorat salariul în aprilie. 

Federaţia Naţională Mine Energie a atras, duminică, atenţia asupra faptului că "la hotărârea colegului Iulian Gheţea au contribuit şi deciziile iresponsabile ale conducerii CE Oltenia", cerând demisia acesteia. Nici FNME nu a făcut referire la salariile TESA, ci doar la programul de patru zile pe săptămână, care a dus la diminuarea salariilor tuturor angajaţilor cu 20%.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: